На 23 септември преди 25 години "Левски" вкараха 7 гола на ЦСКА

Точно преди 66 година "армейците" записват исторически успех с 5:0
28
На 23 септември преди 25 години "Левски" вкараха 7 гола на ЦСКА
Снимка: Булфото, архив

Две от най-великите и големи победи във Вечното дерби на България между Левски и ЦСКА са се играли на днешната дата – 23 септември. Интересен факт е, че "сини" и "червени" постигат най-големите си победи на тази дата.

Тъй като преди 25 години на същия този 23 септември на стадион “Васил Левски” играчите на Левски начело с легендарната си осмица Наско Сираков разпиляват своя съперник със 7:1.

Именно голмайстор номер едно в историята на “сините” е герой за своите, като изравнява рекорда на Христо Стоичков (5:0 на 1.10.1989г.), Никола Котков (5:2 на 7.07.1970 г.) и Димитър Йорданов - Кукуша (6:3 на 15.07.1962 г.), вкарвайки четири попадения във вечното дерби в рамките на една среща.

Илиан Илиев открива след красив гол със задна ножица. Петър Михтарски изравнява, но до почивката с попадения на Сираков (2) и Даниел Боримиров резултатът е 4:1. Боримиров и още два гола на Сираков през втората част, последният от които в самия край на мача, вкарват въпросното дерби в историята.

Така тимът от “Герена” не само изравнява рекорда си от седем попадения във вратата на вечния съперник в рамките на 90 минути, но и записва най-голямата си победа, тъй като предишната с Георги Аспарухов на 17-и ноември 1968 година e със 7:2.

Точно преди 66 година “армейците” записват исторически успех с 5:0, което е най-големият за тях срещу вечния съперник. През 1953 година герой за “червените” е Крум Янев, отбелязал два гола, докато Кирил Ракаров, Иван Колев и автогол на Димитър Илиев оформят разгромния успех на ЦСКА.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ЦСКАлевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Докъде стигна лицемерието, - внука на бияча от Белене и сина на ченгето от Тихия фронт, наричат Левски милиционерски отбор от края на града. А Левски както се знае е Народния, на неговото игрище гнусната червена власт построи Националния стадион, като е казала - хайде махайте се от тук, пък стадиона ще го наречем В. Левски, и то след като вече са променили името на Левски на Динамо. Първо им дали едно място зад кино Петър Берон, после ги пратили на края на града.
21
2
 
4
 
! Отговори
Red star преди 4 години
Милиционерите от края на града ползващи незаконно стадиона си 30 г без да плащат и един лев данъци и сметки са много активни.Другари *** вие сте мутрокомунистческо изчадие и петните името на Апостола.
20
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До В. памет за ЦСКА - Как за мъртвите добро или нищо?! Ами като умре примерно Соломон Паси, ще може ли да се каже нещо добро?
19
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Когато ТИРЕ и Анадолец изчезнат, ще е знак че се е свършило с еврейското робство. Защото тези дето създадоха Тирето и Анадолеца са същите които създадоха ЦДНВ и Спартак.
18
2
 
2
 
! Отговори
В. памет за ЦСКА преди 4 години
За мъртвите или добро или нищо...
17
2
 
4
 
! Отговори
7:2КА преди 4 години
ЛЕВСКИ -ЦУЦА 7:1 ,7:2 , 5:0 ,5:2 ,6:3, 4:0, 3:0 и още много победи докато стигнем до 50, а "пържолите" имат само 40 победи над Левски. Откакто падна комунизма ЦУЦА е жалка работа...
16
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Мислител - Днес обаче има Левски, а вместо Цесека е ТИРЕ.
15
4
 
4
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Днес обаче кипърци вкарват по 7 гола на Левски !
14
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
През нощта след 7:2 с Гунди, не на другия ден, върховете, все цесекари включително и тази Цоола Д., вмъкват във вестниците в печатниците статия: За по добро представяне на българските отбори в европейските турнири, се обединяват Славия с Локомотив, ЦСКА с Червено Зн. и още, кой кой, да - Левски със Спартак. Така властта реализира отдавнашната си идея, главния враг на Народната Власт Левски, да мине към МВР. Ако някой каже - Ъъ, заминава за Белене. После С-Л се разделят, Ч.З. няма футболна секция
13
1
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Този резултат би могъл да се реализира и сега, ако Левски играе с/у автентичния ЦСКА-1948, що се отнася до сегашното микренско образувание, то ще си избива комплексите и приписва активите на един изпаднал в ликвидация клуб, който сега играе в "Б" група ... ще мечтае за шампионска титла и ще гледа групите на лига Европа и Шампионска лига през крив макарон ... !!!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мач като този ти се запечатва в спомените дори когато не си фен на двата отбора. Не помня в детайли по канала или ефира го даваха, но головият екшън беше уникален, играта на терена също. Игра, каквато рядко можеш да видиш днес по терените в първенството.
11
2
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Седем е добро число ....
10
6
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
И аз съм стар ,възрастен левскар.Помня как в началото на 60те караха войници за публика тъй като както казвахме тогава ЦДНА бяха ,,един файтон хора".Това си е истина.Все едно сега да кажеш че днешният осемккратен шампион Лудогорец има многохилядна публика.Да тя се увеличава полека лека и ако не се самозакрият след време може да стане многохилядна.Но всички виждаме и знаем как става това -С МНОГО ПАРИ, а тогава при ЦДНВ/ЦДНА с ВЛАСТ.Нито е тайна ,нито лъжа,всички възрастни помним!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си спомним за отдавна починалия български футбол
8
10
 
3
 
! Отговори
Свинаря преди 4 години
Голям праз! А след това Литекс им вкараха 8
7
7
 
20
 
! Отговори
До Пената от Мировян преди 4 години
Левски е отбор от повече от сто години мушморок невръстен.Спираха го ,преименуваха го ,слагаха му началник-баба Цола!?!?,след големият бой със 7:2 ЦК на БКП /малкият Мук/ му ,,залепи милиционерският,,Спартак",а на Локо пък Славия.След това имаше Витоша и Средец,но Левски никога не е фалирал и закриван. А тези измислици за 1992 са за голобради юнаци ,които неса чели ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ на БГ футбола ,след 1945 г.На 72 години съм ,видях и помня още от Динамо,Ударник,Строител,Торпедо,ДНВ,СКНА и
6
8
 
9
 
! Отговори
Само,че преди 4 години
10дни преди това,ЦСКА побеждава великия Ювентус.Доносници,б лизки до Левски изпращат донос до УЕФА за нередовна картотека на Михтарски.Пълна комплексарщина.
5
8
 
5
 
! Отговори
Литекс... преди 4 години
...им вкараха и осем, а Миливое Новакович им взимаше на лефскарите топката от центъра на гей арена, лъжеше всичкото иески спор топкар и им мушкаше голове сам. Е и кво от тва? Редакторът на фчера списвач по- голям лефскар ли стана?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечна му памет на ЦСКА.
3
2
 
3
 
! Отговори
КАТ Сунгурларе преди 4 години
Ето заради такива новини, стават инциденти.