Расистки скандал и в ШЛ! В основата му е Ливърпул

Фенове на мърсисайдци издигнаха скандален плакат
Обновена: 24 окт 2019 09:28 | 24 окт 2019 08:40, Веселин Коларов
38
Расистки скандал и в ШЛ! В основата му е Ливърпул
Снимка: Reuters

Нов расистки скандал възмути футболна Европа. В епицентъра отново са английските фенове, които само за изминалия уикенд забъркаха още няколко дискриминационни случая.

По време на мача от Шампионска лига между Генк и Ливърпул (1:4), феновете на гостите издигнаха плакат на Дивок Ориги. На него белгиецът e изобразен гол, виждат се слабините му и е поставена купата от турнира.
 
Банерът беше бързо премахнат, а от "Анфийлд" излязоха с официално съобщение. В него европейският клубен първенец пише, че плакатът е "демонстриращ расистки стереотип" и добавя, че е "напълно неприемлив".
 
"Ливърпул осъжда обидата от нашите фенове. Направихме всичко възможно да махнем банера най-бързо. Сега работим с властите и представители на Генк, за да идентифицирам извършителя. Последващите действия ще бъдат предприети с установената за санкции процедура", се казва още в изявлението на Ливърпул.
 
Расистките скандали с англичаните идват само дни, след като националния отбор на "Трите лъва" се оплака, че е бил дискриминиран в София. Припомняме, че България загуби евроквалификацията с 0:6, но през първото полувреме мачът на два пъти беше прекъсван.
 
УЕФА разследва случая и се очаква да наложи сурова санкция на БФС на 28 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 4 години
Има се предвид стереотипът за големите членове. Представете си колко им е кофти на черните които са със среден и надолу член. В смисъл от тях пък съвсем никаква полза няма.
13
0
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Нито в този случай, нито на мача България - Англия не виждам нещо расистко!
12
0
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
Ориги не е ли е от Ливърпул и защо неговите фенове ще трябва да ходят до Белгия да вдигнат такъв банер и това не е расизъм,тези нашите псевдожурналяги започнаха да се увличат с този случай с Англия,още им топли задниицците.
11
0
 
18
 
! Отговори
Еуро джендро преди 4 години
Аз мисля, че направата на снежни човеци са груба проява на расизъм, защото са все бели. Пъна забрана и затвор за дете, осмелило се да извърши подобно кощунство
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния фейк расизъм, вече е расизъм да кажеш на черното черно, трябва да твърдиш убедно че е бяло иначе си много лош и трябва да бъдеш обесен публично на площада.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вземи съхрани граматиката първо. народността отдавна е силно деградирала и скоро няма да я има.
8
4
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Ние сме си расисти. И това е добре. Ще се съхрани народността.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са излезли на тур да се оплакват. Нали за това като гостенин вземаш повече точки за победа. Знаят хората, че ще има провокации от стотици години. Това се очаква. Като не могат да понесат освиркване, да си стоят в къщи.
6
1
 
14
 
! Отговори
;) преди 4 години
Че то това си е комплимент. Мен ако ме изтипосат, като бял, с цел да се демондтрира по висшия интелект, не бих се обидил.Кой кавото си има!
5
1
 
29
 
! Отговори
!?! преди 4 години
На снимката на тая статия има 12 човека. От тях един е бял... това е расизъм!
4
2
 
41
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Хм... Единственото расистко нещо в този плакат, е че този е черен. Сега какво? Някой като снима черен с цел публикация, трябва да го избелва ли?
3
28
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ако не бяха се напълнили с африканци нямаше да се оплакват от расистки скандалиДа ти имам архаичното мислене! Искаше да кажеш, българите да не ходим в Испания и Германия?? "Най-обичам" расисти да дават акъл относно расизма!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е расисткото в плаката не разбрах. А междувременно днес сутринта видях снимка на българи от мача с нашето знаме, на което пише, че не сме расисти :)
1
3
 
39
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ако не бяха се напълнили с африканци нямаше да се оплакват от расистки скандали