Добър ли е дрибълът на Роналдо и изостава ли от Коста и Дибала?

Какво говори статистиката на Кристиано за последните сезони?
Обновена: 12 ное 2019 12:26 | 12 ное 2019 12:05, Веселин Коларов
1
Добър ли е дрибълът на Роналдо и изостава ли от Коста и Дибала?
Снимки: Reuters

Думите на бившия треньор Фабио Капело, че Кристиано Роналдо няма успешен дрибъл от три години насам, продължават да са сред водещите теми в европейската преса.

Италианецът отправи сериозни критики към звездата на Ювентус заради поведението му срещу Милан (1:0). В 55-ата минута петкратният носител на Златната топка беше сменен от Пауло Дибала, който по-късно донесе успеха за хегемона на Ботуша.
 
Кристиано напусна терена бесен, прибра се в съблекалните и си е тръгнал от стадиона три минути преди края на дербито. Реакцията му породи вълна от коментари, а най-големите критики дойдоха именно от Капело.
 
"Не съм го виждал да преминава през съперник с дрибъл от три години. Помня, когато оставяше защитниците на място, не знаеха къде се намират. Но сега това не е така, в Юве го правят Дъглас Коста и Пауло Дибала. Ако бях на мястото на Маурицио Сари, щях да говоря с Роналдо. Щях да му кажа, че трябва да показва уважение към съотборниците си", каза спецът.
 
Думите му изглеждат силно преувеличени, но дали са истина? Нека вземем данни от една от най-големите статистически агенции в спорта Opta. Те изчисляват и дрибъла на футболистите с точна дефиниция: когато състезателят премина противник с топка в крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо си заминава зимата ...Дано се върне в Реал.