Васил Божков оставя "Левски", ако мине поправката "Симеонов"

При това положение най-богатият българин нямал да има пари за клуба
Обновена: 22 яну 2020 20:10 | 22 яну 2020 20:06, Екип на Dnes.bg
164
Васил Божков оставя "Левски", ако мине поправката "Симеонов"
Снимка: Булфото

Най-богатият българин Васил Божков ще остави Левски, ако новият закон за хазарта бъде приет. Това обяви бизнесменът на срещата си с фенове, която беше открита 10 минути за представители на медиите, съобщи Gol.bg.

Като мотив той изтъкна, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба и е безсмислено да стои начело на 26-кратния шампион на страната!

Още по темата

"Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да става въпрос целесъобразност. Конституцията трябва да се спазва. Ако одържават лотарията няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", заяви Божков.

Левски започва дела за над 6 милиона лева, обявиха Димитър Ганев, един от собствениците на Националната лотария, и Георги Попов, двама от шефовете на клуба.


"Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева".

"Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим", казаха те.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
1
 
! Отговори
Зима преди 4 години
Не завиждайте на богатите. Всеки от тях е достатъчно компетентен, за да взема решения за бизнеса си. Те затова и са станали богати. С много труд, правилни решения и правене на сметката си. Просто преценяват какво им причинява загуби и какво им носи печалби. Законите са писани от политици и приети от Народноте събрания.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Прогностик117 - Не, ще мине поправката, защото Валери Симеонов стои зад нея, а ако не слушка БоБо няма да го подкрепи Валери Симеонов на вота за недоверие. Ето че вече е минал на първо четене законопроекта.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво има милиард - от хазарат. сега ще го накарат да плати 200 милиона и после ще му вземат бизнеса. С какви пари да плаща? Щом Лотарията ще става държавна, то нека и Левски да стане грижа на държавата
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов каза че е върл левскар...а Божков от кой отбор е???
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя има над милиард долара и може да издържа Левски десетилетия само с порите които е спечелил, но НЕ. Издържа го с порите от лотария, която печели от лапнишарани и нито плаща ДДС колкото държавната лотария и тотализатор, НИТО изплаща коректно печалбите, накуп и до стотинка. Сега ако някой спечели случайно милиони му ги дават на месечна рента и то до като е жив. Ако печелившия почине( нещо което от лотарията се молят горещо) наследниците му пият една студена вода.
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ни е на това дередже, заради тоя, шиши, домуса, ковачки и тем подобни. Важни са парите да го ду**т бедните. Няма реголации и контрол, няма плащане на данъци или плащат смешни данъци. Всичко е на гърба на народа. Колкото си по-***, толкова повече страдаш, защото няма държава.
120
5
 
5
 
! Отговори
Джонев преди 4 години
Преди Левски и ЦСКА бяха абонирани за титлата защото идваха със съдиите си от София и нещата бяха ясни. Сега се появи Лудогорец с качествени играчи от чужбина и стана ясно че Левски и ЦСКА са гОла вОда. Аз съм бивш левскар, но Левски сега няма нищо общо с Левски от едно време.
119
4
 
3
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Видяха, че някой изкарва пари по честен начин. Защо да не изкарваме ние? Ами защото не можете!Едно време имаше държавна лотария. Едни билетчета ги продаваха разни пенсионери.До там. Едва ли и някой е спечелил.Тотото го докараха до загуба след като майката на Шишо го източи 100 пъти. С нагласените прчалби.Не е това начина. Вземете си данъци такси и си трайте защото такъв успешен маркетинг не може вие да създадете!Създадеш ли нещо успешно в тази държава идват да ти го вземат.
118
1
 
6
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Ти да видиш! След зимен сън от 30 години прокуратурата и държавата се събудиха и взеха да правят нещо. Ако искате нещата още да се подобрят, продължавайте да мигрирате на запад. Само така България ще стане една по-нормална страна.
117
0
 
11
 
! Отговори
!? преди 4 години
Ясно е, че се опитват да се използват феновете.Само едно не разбирам, какво като фалира Левски или ЦСКА, стадиона си там, феновете са си там, отбора с фанелките и емблемата си е там ( футболистите на които не им пука няма да са там, ама това не е лошо) Футболните отбори без значение каква е документацията ще си играят футбол и хората ще си ги подкрепят
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, за какво ще му е Левски, ако няма пари, които да пере!?
115
1
 
22
 
! Отговори
saki преди 4 години
Хидроинжинера ,Прасчо и Боко просто му взимат бизнеса на тоя и го разкарват от сцената, Кое не е ясно ?
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо бухалката е за едни,а за други си затваряме очите и ушите.
113
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема страшно.Ще го поеме Шиши.Той е още по-богат.
112
3
 
14
 
! Отговори
ай сега заплахи тъпи преди 4 години
Божков не е незаменяем. Като си замине, друг ще дойде. Може би по- добър!!!!! Нищо в природата не се губи, само се подменя. Ай сега, стига е заплашвал гаргите.
111
0
 
17
 
! Отговори
хохо преди 4 години
I do not give a shit...И без това футбол в БГ няма . Освен това няма нужда от посредници ..а и това е вредно за държавата като цяло и се превръща в проблем, за да може някакъв "бизнесмен" от отминали времена да пие кръв ...
110
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Васил Божков, нека оставим факта мафиот не мафиот, съда не го е осъдил. Как ще променят закон, който удря САМО по него. Тогава - да измислят закон за горивата, за да ги отнемат от Домусчиев и да станат държавни. Ама май не смее Далавери, защото са ортацииии с Домуса.
109
6
 
3
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Интересно как това се случва заедно , с водата на Перник,с *** и други тем подобни!Целта е ясна-а тя е Да има клатушкане !
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера какъв му е проблема на Валери Симеонов - нали плащат данъци лотарийните игри? като отидат в държавата, хазарта ще потъне в Сивия сектор. Освен това лотарията дори и да е в държавата пак няма да помага на спорта. В тотото 2 като е държавно защо не строи бази и не поправя стадиони?
107
3
 
21
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Абе вдигнете ДДС на храните и лекарствата до 60 процента, за да може да освободите хазарта от всякакви данъци. Така ще е доволен. Даже може да се вкара закон - на всеки хазартен бос целият народ дължи по един дyдyк месечно. Изправя се чорбаджията пред игралната зала, разкопчава ципа и всеки минувач му прави смучка!