ЦСКА официално се подсили, подписа с Върнон Анита

Нидерландецът парафира с тима до края на сезона
28 фев 2020 19:55, Анисия Иванова
8
ЦСКА официално се подсили, подписа с Върнон Анита
Снимка: ЦСКА

ЦСКА официално се подсили с нидерландския полузащитик Върнон Анита, който е бивш национал на страната си и има дълги престои в Нюкасъл и Аякс.

През своята кариера 30-годишният футболист е изиграл 109 мача за амстердамци в които е вкарал пет попадения и цели 133 мач за "свраките".

За последно той бе собственост на Лийдс, но играеше под наем във Вилем II.

Ето го и съобщението в страницата на "червените":

Армейци,

ЦСКА подсили редиците си с холандския полузащитник Върнон Анита. Халфът премина успешно медицински прегледи и подписа договор до края на сезона, след което при взаимно съгласие на страните контрактът може да бъде удължен.

Анита идва с много сериозна визитка и богат опит на най-високо ниво. Той е продукт на школата на Аякс, след което записва за представителния тим над 150 мача и 7 гола във всички надпревари. С амстердамския гранд печели 2 шампионски титли, 3 национални трофея и още толкова Суперкупи на страната.

През 2012 година Анита преминава в английския Нюкясъл, с който в продължение на 4 сезона изиграва 106 срещи във Висшата лига, а през 2016/17 завоюва с тима и първото място в Чемпиъншип. Общо в актива му за „свраките“ личат 155 срещи, в които се разписва три пъти.

Кариерата му на Острова продължава в Лийдс, а за последно Анита се състезава в Ередивизие с екипа на Вилем II. Халфът има участия във всички национални гарнитури на Холандия. С юношите до 17 години дори печели бронзов медал на Световно първенство в Перу през 2005 г. За „А“ отбора на „лалетата“ участва в 3 двубоя като през 2010-а е в проекто-състава за Мондиала в ЮАР.

“Много съм щастлив, че нещата се развиха добре и ще играя за ЦСКА. Амбициран съм бързо да се интегрирам в състава и да помогна с опита си да спечелим трофей този сезон. Всички ме приеха много радушно и смятам, че няма да имам проблеми с адаптацията. Физически се чувствам добре, тъй като през последните месеци тренирах усилено с родния си тим Аякс”, бяха първите думи на Върнон Анита пред клубния сайт.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо подсилване! Като видях как протече подготовката на отбора през зимната пауза и в каква форма се намират играчите ,... трябва не подсилване а чудо да се случи за да заиграят футбол :(
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният чужденец в българския футбол. И после отново ще падаме от Косово. СПРЕТЕ СЕ! Искаме български младежи от ДЮШ, а не 30 годишни чужденци!
5
0
 
4
 
! Отговори
BRAWO преди 4 години
Над 240 мача и 5 Гола ?И то вкарани на Тренировка . Направо става за Президент на БФС .
4
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И откога мъртвец подписва договори?
3
2
 
3
 
! Отговори
ТИРЕ е нов отбор преди 4 години
Ето какво пише заместник-председателят на ДК към ФИФА в своето решение, публикувано на 13 февруари 2020 г. що се касае до част от защитната теза на ЦСКА-София:С кореспонденция от 17 септември 2019 г. новият клуб предостави своята позиция, която може да бъде обобщена, както следва:1. Новият Клуб заяви, че няма юридическа, финансова или организационна връзка между юридическото лице на бившия клуб ПФК ЦСКА АД и новия ПФК ЦСКА-София ЕАД.2. По-специално, новият Клуб посочва, че е правоприемник на клуба Литекс Ловеч и дава следните обяснения:Прочети още на: https://dnes.bg/s
2
3
 
2
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 4 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
1
3
 
1
 
! Отговори
ВАРНА преди 4 години
Супер футболист, но днес за феновете на ЦСКА има по-хубава новина от ФИФА:"Аs а rеsult, thе Dеputy Сhаirmаn соnsidеrs thаt, оn thе bаsis оf thе infоrmаtiоn аnd dосumеntаtiоn аt hаnd, thеrе is nо оthеr аltеrnаtivе but tо соnсludе thаt thе nеw Сlub, PFС СSKА-Sоfiа, аppеаrs tо bе thе spоrting suссеssоr оf thе оriginаl Dеbtоr, PFС СSKА Sоfiа"