Вече има присъди за част то задържаните след боя в агитката на "Левски"

Там възникна конфликт, който прерасна в насилие
27 сеп 2020 19:55, Нели Христова
13
Вече има присъди за част то задържаните след боя в агитката на "Левски"

Част от задържаните 42-ма души на футболен мач снощи - вече имат и присъди. По време на дербито "Ботев - Пловдив" - "Левски" в агитката на софийския отбор е възникнал конфликт, който е прераснал в побой. В Районен съд - Пловдив започнаха бързи производства срещу задържаните.

Полагане на обществено-полезен труд между 60 и 120 часа и без право да посещават спортни мероприятия в страната и чужбина между 2 г. и 2 г. половина - такива наказания наложи пловдивският районен съд на 40 запалянковци на "Левски". Тя вилняха в събота вечерта на стадиона в кв. "Коматево" по време на срещата с "Ботев" и трошиха седалки и огради.

Цял ден в неделя четири състава на пловдивския районен съд гледаха делата по бързото производство. Всички от осъдените са от две фракции на отбора на сините, между които избухнал бой.
На 26-има от тях магистратите наложиха по 60 часа принудителен труд и забрана да посещават спортни мероприятия за 2 г.

Други трима ще работят в полза на родината за срок от 80 часа и пак 2 г. няма да ходят на мачове. На следващи двама съдът е определил 80 часа труд и две години и два месеца да не припарват до стадиони у нас и в чужбина. Един пък е получил наказание да работи 100 часа и да не ходи на спортни събития 2 г.

На седмина е наложена мярка 100 часа обществена работа и 2 години и половина да не стъпнат на стадиони и други спортни мероприятия.

120 дни дни безвъзмезден труд и 2 г. и половина без право да ходи на спортни събития е най-тежкото наказание, наложено на един от подсъдимите.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
интерестно преди 3 години
Как тъй за феновете за часове се организираха и дела че и присъди, а за знакови дела като за Милен Цветков например месеци няма нищо, при положение, че там е от ясно по-ясно кой как и какво е направил? не че на тези момчета отдавна трябваше да им се създадат добри условия в някой арест...За един приятел питам.
8
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
120 дни дни безвъзмезден труд поредните глупости, *** дни или часа? Явно не правиш разлика защото си просто алгоритъм.
7
1
 
8
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Така или иначе друго не съм очаквал от фенове на лецки. И на живо ми се е случвало да ги виждам как се млатят във влак за Пловдив, преди години беше. Голям сеир е и това как на стадиона в Подуене има една агитка в сектор А и още една в Б - какви са фракции, какви са интереси...
6
0
 
12
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Те по рождение са си рогати.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2-3 години обществено полезен труд,без право на замяна,да си изработят парите за потрошени седалки,като мият улиците,градските ***,докато излушилите им мозъци проумеят,за какво са футболните отбори и агитки
4
0
 
8
 
! Отговори
А кой преди 3 години
Ще покрие щетите? Или те са за сметка на данъкоплатците?
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести, вече няма протести.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
възхитен съм от бързите и адекватни мерки чета и не мога да повярвам че това може да стане вБЪЛГАРИЯ
1
0
 
18
 
! Отговори
Жико преди 3 години
Така трябва и дано да се изпълни. Няма значение, чии фенове са.