ЦСКА с невроятен обрат срещу Базел, влезе в групите на ЛЕ

Тиаго герой за "червените"
Обновена: 1 окт 2020 23:38 | 1 окт 2020 23:24, Александър Попов
147
ЦСКА с невроятен обрат срещу Базел, влезе в групите на ЛЕ
Снимка: БГНЕС

ЦСКА направи невероятен обрат и елиминира швейцарския Базел с 3:1. В герой за българския отбор се превърна португалецът Тиаго, който отбеляза и двата гола. С победата ЦСКА си гарантира участие в групите на Лига Европа.

Двата отбора се захапаха още от първите минути на първото полувреме, като и двата отбора организираха добри атаки, но липсваше завършващия удар.

Първата реална голова възможност бе за домакините. Щокер и Кабрал разиграха бързо, последва извеждащо подаване за Фрай, който от въздуха прати топката високо над вратата.

На другата врата Соу отправи удар, който бе спасен от Николич. Златната възможност пред българите се откри в 26-тата мунута, когато Йомов се възползва от грешка в защита на Базел, напредна сам срещу вратаря, но ударът му бе слаб и бе уловен от вратаря на домакините.

Базел отговори със силен удар на Щокер в 40-тата минута, спасен с вещина от Бусато.

Всичко по-интересно се случи през втората част. Още в 52-рата минута Базел получи правото да изпълнят дузпа след фаул на Антов. Кабрал бе точен и даде преднина на домакините.

Стамен Белчев направи двойна смяна, която се оказа безценна. На терена се появиха Тиаго и Енрике на местата на Жеферсон и Жул Кейта.

Именно Тиаго изравни след самостоятелен рейд и бомба извън наказателното поле в 72-рата минута.

Три минути преди края отново португалецът вкара след фаул пред наказателното поле. Топката рикошира в стената и излъга вратаря Николич.

До края на мача Базел така и не създаде сериозно положение. Вместо това в шестата минута на даденото продължение Ахмедов вкара трети гол и подпечата победата на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: БазелЦСКАЛига Европа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Честито на ЦСКА. Поздравления!
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах тия с абвиетурата 1948 на Цеките, каква история имат? Иначе ЦСКА София е бил и ще бъде фактор в Европа. Успех
112
2
 
2
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Абсолютно съм съгласен. Дори има два отбора които са легални и се изписват с това име и са познати на всички с богатата си история. Едните с ловешкия Ганчевски подход без нито един българин, другите предимно с родни таланти. Дано догодина да ви наковем и на европейската сцена. Само ЦСКА! Истинското, основано 1948-***, не етрополското менте с тире.
111
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Айде спрете се бе... Литекс били, Етрополе, Тире... дрън, дрън. Ама то и гроздето е кисело, нали? Ей голяма злоба това българската. Кратко и ясно се изписва името ЦСКА-София навсякъде и отбора си е съвсем легален и познат навсякъде в Европа с богатата си визитка и исторически успехи. Точка. А дали има тире или няма, кой го интересува. Феновете гледат успехите и се наслаждават на играта. Успех на червените в Лигата. Заслужиха си класирането.
110
0
 
4
 
! Отговори
Фена преди 3 години
Много *** и псевдо фенове са се нароили тук. Гледам всяка статия с поздравления за новия отбор на г-н Ганчев събира по един куп червени палци. Защо е тази злоба? На нас ще ни е първо участие в групова фаза и дано да е успешно. Вас вече сме ви гледали. Левски от години не е припарвал там а уж автентичното ЦСКА все на последно място завършваше в групите. Дано да се представим по-достойно. Успех!
109
3
 
2
 
! Отговори
vlady до Hool преди 3 години
Левски имат най-истинските фенове, за съжаление само настанените в общежития открит тип могат да посещават мачовете на отбора в съответното населено място придружавани от представител на администрацията. Примерно феновете от Казичене редовно посещават мачовете в София придружавани от ИСДВР бивш юноша на отбора.
108
1
 
6
 
! Отговори
Hool преди 3 години
Цска винаги са имали най-автентичните ултраси за разлика от дръгливите подуенски келемета.
107
1
 
10
 
! Отговори
Фен червен преди 3 години
Ще е трудно но този нов и млад отбор тепърва ще пише история. Знам че Стойчо Стоилов и Гришата вкараха Литекс веднъж в групите но след обединението ни с Етрополе и преименуването това е първото ни сериозно постижение. Напред червени дяволи!
106
9
 
10
 
! Отговори
истината преди 3 години
Радвам се за победата на всеки български отбор само че ЦСКА умре още 2016
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достойнството е по-важно от победата. Това беше едно време олимпийският дух. Но явно вече е мъртъв.
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦСКА"Истината е, че с/без тире ЦСКА си е ЦСКА"Истината е, че сте тарикати и не си платихте дълговете към държавата, но си присвоихте историята на клуба. Ето това е истината. ЦСКА-рите нямат достойнство да си платят дълговете. ЦСКА-рите нямат достойнство да не приемат Литекс за свой отбор. ЦСКА-рите нямат достойнство да падат с гордост играейки с български футболисти. Предпочитат да побеждават с чужденци.А който живее без чувство за чест и достойнство, вече е продал душата си.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувай карти да плащаш глобите на Тити, вместо да пишеш за литекси и тирета
102
2
 
6
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
До Кое Цска ?Това, което ще играе в Лига Европа.
101
9
 
1
 
! Отговори
ПРИПОЗНАВАЧ преди 3 години
Честито на момчетата от Литекс!
100
5
 
24
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
И нека рязането на вени от завист да започне СЕГА ! Онези без козирката място не си намират и вместо да си анализират своя о/т/бор гледат на другите у паницата и дават мнения кой жив, кой умрел, кой с тире...Истината е, че с/без тире ЦСКА си е ЦСКА, попа който ни опява умре, няма купа, няма титла, няма и козирка Евроидиота ЛЕСНИ София
99
21
 
13
 
! Отговори
Честито Литекс! преди 3 години
Честито на Литекс-София ! Браво момчета !
98
7
 
33
 
! Отговори
Успех ! преди 3 години
Браво на ЦСКА - София !
97
13
 
6
 
! Отговори
Кое Цска ? преди 3 години
Кое Цска ?
96
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещнали се два африкански отбора - един с българска регистрация и един с швейцарска регистрация. Африканският отбор с българска регистрация победил.
95
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н. Попов, пишейки ЦСКА без да пишете ЦСКА-София, Вие дискриминирате отбора на ЦСКА 1948. Моля проявявайте политическа коректност и не присвоявайте името ЦСКА към ЦСКА-София. Не разбирам как можете да се отнасяте толкова несериозно към този въпрос. Съдебен иск ли е необходим за да почнете да пишете ЦСКА-София правилно?