"Live is life" - най-легендарната загрявка в историята на футбола

Диего Армандо Марадона в действие
26 ное 2020 22:08, Георги Пешев
7
"Live is life" - най-легендарната загрявка в историята на футбола
Снимка: БГНЕС

Легендата Диего Армандо Марадона почина вчера от инфаркт в своя дом в Тигре. Златното момче Диего Марадона стана на 60 години на 30 октомври.

Изминаха 30 години от успешния му престой в Наполи, където спечели 2 титли на Италия. Въпреки дистанцията на времето, в южния град, разположен близо до вулкана Везувий, днес трудно бихме могли да намерим човек, по-известен и по-обичан от Диего. 

И това с всичките му недостатъци - възходи и падения, проблеми с наркотиците, неплатени данъци в Италия на стойност 34 млн. евро, извънбрачно дете, връзки с мафията и т.н. След всичко това в Неапол Диего никога не бе предаден, никога не бе забравен. Той е голямата любов на всички в града.

Вижте ТУК видео от най-легендарната загрявка дело на Диего Марадона

По време на своя период в Наполи Диего Армандо Марадона бе и главен герой в най-паметната загрявка преди футболен мач.

Става дума за видео, в което Марадона загрява за двубоя срещу Байерн Мюнхен в турнира за Купата на УЕФА (2:2) в Германия (на „Олимпийския стадион“ в Мюнхен). Срещата се провежда на 19 април 1989 г. Видеото е миксирано в ритъма на песента на Opus „Live is life“.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: футболДиего Марадона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
zdan преди 3 години
Просто много ми се искаше тогава да победим Аржентина с Марадона и да да играем на финала срещу фантастичната тогава Бразилия с Ромарио,Ривалдо и т.н.Нашите имаха потенциал,но за жалост желанията ни не винаги се реализират.
5
1
 
0
 
! Отговори
до zdan преди 3 години
Силните години на Марадона са преди 1994 година...Марадона през 1944 година вече беше развалина от кокаина...Дори и да беше играл, аржентинците нямаха никакъв шанс срещу България и срама за тях щеше да е още по-голям.Така поне имаха оправдание, че Марадона не е играл.
4
4
 
0
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Наркоман
3
0
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 3 години
Бяха доста близки с нашия Христо..Поклон за Играта и на двамата..
2
0
 
10
 
! Отговори
zdan преди 3 години
През едно незабравимо лято победихме Аржентина на световното.Спомняам си ,че тогава почти всеки от нас не беше напълно щастлив от победата,която беше напълно заслужена.Българите абсолютно джентълментски коментирахме ,че отборът на Аржентина тогава е бил тотално осакатен с наказанието на Марадона.Щеше да бъде наистина уникално да гледаме най-успешният български отбор срещу истинската Аржентина с Диего Марадона.
1
3
 
14
 
! Отговори
Горан преди 3 години
То само загрявката му, струва повече от целия съвременен футбол! Велик!