Мъжът, съобщил за смъртта на Марадона: Накарали са медсестрата да излъже

В дома на легендата нямало дефибрилатор, въпреки че имал проблеми със сърцето
1 дек 2020 19:00, Нели Христова
45
Мъжът, съобщил за смъртта на Марадона: Накарали са медсестрата да излъже
Снимка: БГНЕС

Хулио Чавита е сред популярните спортни журналисти в Аржентина, но от няколко дни името му е познато по всички краища на света.

Още по темата

Именно той бе човекът, съобщил за смъртта на Диего Марадона през вестник "Clarin", където работи като редактор.
В кариеррата си Чавита е правил десетки интервюта с Диего, но признава, че редовете за неговата смърт са били най-трудните, свързани с футболната легенда.

"Отне ми около 30 минути, за да започна да пиша. Дълго време стоях и не можех да напиша нито ред. Също така чаках потвърждение от две места. Мой колега получи съобщение с текст "той е мъртъв". След това аз се свързах с близък на Диего, който ми потвърди ужасната новина. Бях си вкъщи, веднага щом новината бе публикувана, просто паднах и започнах да плача пред компютъра си.

Почти всеки ден пишех за Диего. Знаех, че е в депресия и изобщо не е добре както физически, така и психически. В сряда получих съобщение, че е получил инфаркт. Съобщих на света за смъртта му около 2 часа, след като тя бе факт.

Източникът ми твърди, че Диего е станал от леглото, а след това се е върнал обратно и е получил инфаркт. Това е и версията, която главният прокурор съобщи публично часове по-късно.

Аз не вярвам, че е било така. Според мен той е починал в съня си, легнал си е около 23 часа предната нощ, а племенникът му е последният, който го е видял жив.

В съда са накарали медицинската сестра да излъже. Лекарите се грижеха денонощно за него, но в дома му нямаше дефибрилатор. Това не е нормално за пациент със сърдечни проблеми. Може би Марадона щеше да е жив, ако бе в болница, но пък и той бе голям инат, не искаше да ходи никъде.

Аз ще остана човекът, уведомил света за смъртта на Диего Марадона. Това не променя живота ми, няма да стана по-важен заради тази новина. Получавам поздравления от хора и колеги, но не виждам особена причина това да се случва", разказа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
65 преди 3 години
Може да е голям на терена ,ама в живота май е бил лош човек ,развалина, деградирал тип.Тепърва ще се разкрива животът му извън терена.След толкова години дрога ,връзки с мафията ,няма как да остане нормален човек
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че си професионалист не значи, че не можеш да бъдеш кофти човек. Обратното обаче може също да е вярно. До неразбиращите какво го жалим Марадона - жали се за таланта му, не за това, което е бил като човек. А професинализът му на терен и постиженията са извънземни. За CR7 някой ден като се спомине същото ще говорите. Еми погледнете му сега краката и какво прави с тях да не питате после.
23
1
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Българите не уважаваме успешните българи, аржентинците си имат уважение към аржентинците които са успешни и са популяризирали тяхната страна.Кое е толкова учудващо ,че аржентинците са различни от българите ,все пак са на другия край на света , в другата посока примерно японците и те са много различни от българите .
22
2
 
20
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
С КАКВО МАРАДОНА Е ПО ВЕЛИК ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ ДОКТОР ЧИРКОВ ??!!!КАКВО Е НАПРАВИЛ МАРАДОНА ЗА БЪЛГАРИЯ , ТА САМО ЗА НЕГО ПИШЕТЕ??!!ЗАЩО ПОДМИНАВАТЕ ТАКЪВ ВЕЛИК ХИРУРГ ЗА БЪЛГАРИЯ , КАТО Др.ЧИРКОВ??!!!!КАКВИ ЖУРНАЛИСТИ СЕ ИЗОБЩО...??!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
ТРАГЕДИЯ преди 3 години
ВЕДНАГА ДОКАЗАХТЕ МОИТЕ ДУМИ!ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА!
20
0
 
1
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 3 години
Има 2 начина на живот; Кротко и внимателно и Бързо и на обороти........ Повечето звезди предпочитат второто Макъл Джексън също...........ако трябва да ги стигам трябва да живея 500г.............то не че Адам не е живял 800.....
19
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И кво щеше да му помогне и да имаше при инфаркт, отделно това е един от митовете в киното, че включва спряло сърце, напротив използва се за възстановяване на сърдечния ритъм, когато сърцето бие, но с нарушения, ако го ударите с токов шок при спряло сърце, просто ще го убиете окончателно, безплатно те ограмотявам ***, не просто да превеждаш статии с гугъл, ами и да мислиш, кое е фейк. Въпреки, че вие само фейк тиражирате явно това ви е политиката, а си и не можете ахахаха мега сте зле
18
2
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Гей скандал в Брюксел! Полицията спря оргия с 25 мъже, сред тях и евродепутат и дипломати от Източна Европа
17
6
 
11
 
! Отговори
кан Аспарух преди 3 години
краля на топ-ката е кой,ами Пеле,след това е Марадона,и после кой,ами Аспарухов ГУНДИ
16
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, писна ни от Марадона. Голям талант, но нула човек. Отделно все пак талант в какво? Какво е дал той на човечеството? Нищо. За разлика от учени, лекари, инженери, композитори и тн
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 19,тая тъпотия за лошите думи и мъртвите я има само по България, затова не се учим от грешките си и се оставяме отново и отново да ни клатят по един и същи начин. Щото за едно се говорело за друго не. Пали!
14
6
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Седни си, Слаб 2, дай си бележника за дооформяне на срока.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като футболист е бил истински магьосник с топката , но какъв човек не с топка е бил, това по добре без коментар.За мъртвите не се казва лоша дума никога. Ще се придържам към това суеверие.
12
8
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 3 години
Ти си полово негоден, също като баща ти... затова приличаш на съседа мухахахахахаха
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до феновете на наркоманаМеси, Роналдо и Златан няма да са торби слайна като станат на по 60 години, гаранция ти давам. Ето тези са най-великите за всичките времена не някакви пропаднали ***.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркобароните да скърбят за загубата на голям клиент, нас не ни занимавайте
9
8
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Не се и очаква 60 годишни футболисти да играят футбол в най елитните отбори и да са по пъргави от младите.Дядо Федерер в тениса е изключение но и той вероятно на 60 години ще е далеч от тениса но не е много сигурно за него но това е един случай в 8 милиардните жители на земята.
8
3
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Стига с този марадона , защо му тропат кокалите .
7
10
 
0
 
! Отговори
до до 8 преди 3 години
Споделяйки за ректалните си терзания, сходни с тези на най близката ти родственица, свидетелства отново за нетрадиционните ти предпочитания от интимен характер.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7,това беше коментара на годината. Има бъдеще за България!