След провала Суперлигата ще мисли нов формат

Английските клубове напуснаха под външен натиск, се казва в съобщението
21 апр 2021 08:11, Елка Василева
23
След провала Суперлигата ще мисли нов формат

От Суперлигата излязоха с официално съобщение, след като стана ясно, че английските клубове напускат проекта. Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм обявиха късно снощи, че няма да участват в създаването на новата надпревара заради огромното неодобрение, която е срещнала.

На същото мнение са вече Барселона и Интер, но в съобщението на Суперлигата се споменава, че ще се мисли как проектът да бъде трансформиран. По първоначален план в него участваха 20 клуба, а създателите бяха 12.

Още по темата

"Суперлигата е убедена, че актуалната ситуация в европейския футбол изисква промяна. Предлагаме нов турнир, защото действащата в момента система не функционира. Нашето предложение е насочено към това да се осигури развитие на спорта, като същевременно се гарантират ресурси и стабилност за развитието на футболната пирамида, включително помощ за цялата футболна общност, която е изправена пред финансови затруднения заради пандемията. Освен това, всички по веригата следва да получат завишени плащания от фонд "Солидарност".

"Независимо от оттеглянето на английските клубове, които бяха принудени да вземат това решение под външен натиск, ние сме уверени, че предложението ни напълно съответства на законите в Европа, което беше потвърдено от днешното съдебно решение за защита на Суперлигата от действията на трети лица. Предвид обстоятелствата, ще предприемем съответните адекватни стъпки за трансформиране на проекта с ясната идея да предложим на феновете най-доброто възможно изживяване и в същото време да осигурим по-високи приходи за цялата футболна общност", се казва в изявлението.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Далаверата изглеждаше чудесно - забърсват 90% от парите в европейския футбол без каквито и да било усилия,заради някаква измислена лига.С тези огромни пари си купуват по 50-60 и повече елитни футболисти и с тях учасват в националните първенства,турнирите за националните купи и където още си поискат.Печелят всички купи,лъвския пай от реклами и ТВ права и пр и пр.А останалите отбори кротко точат лиги и гледат безнадеждно. Слава богу,номерът на италианските и испански мафиоти не мина
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази лига ще е провал, защото феновете си казаха думата. Да не говорим, че цикъла е прекалено натоварен и ще има много контузени, спад в играта и накрая на хората пак ще им е по-интересно да си гледат местното първенство. Феновете на Реал трябва да линчуват алчнотто пррассе Перез. Да се научи на счетоводство- оня плаща по 30 милиона на Азар, по 30 милиона на Бейл, по 10 милиона на Марсело и по 10 на Иско, а те не стават дори за Б групата в България. После не му стигали парите...Немам думи.
12
0
 
6
 
! Отговори
fond преди 3 години
Настоящата система си работи, но посредствени отбори като Арсенал, Интер и подобни напоследък нищо не правят и искат да си гарантират приходи независимо дали могат да бият Лийдс и Аталанта. Няма лошо, но това вече е 100% бизнес, а не футбол. А футболът е за феновете.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва някои хора са си направили сметката без кръчмар.Цялата общественост застана на страната на УЕФА.Изглежда че накрая в тази така наречена ЕСЛ ще останат само Реал М и Ювентус.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те американците даже не знаят как се казва играта викат му "сокър", те тръгнали да ми създават лига в европа, да ги *** в алчнягите!
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
където са намесени американци и има много пари е гарантирана мизерията!
8
0
 
10
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Щом не са поканили разградските пелета...
7
0
 
4
 
! Отговори
до Маймуната преди 3 години
Щеше да ги изпотрепе с 0-10 всеки.Ххахаххаха
6
7
 
9
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Яко е как всеки плюе, обяснява те за пари, алчни са и тн. А тя шампионската лига не е за пари, тя е за кеф. Стига глупости, реално просто искат да сменят шефа, нищо друго не се променя. Все едно тези отбори не се класират всяка година за Шампионската, с изключение на 2 английски всички други са там всяка година.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен бойкот на тази лига, да видим дали ще излезе сметката без кръчмаря.
4
3
 
27
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Уплашия се да не влеэне Левски у супер лигата, че ше ги трепе сичките
3
3
 
33
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Американските собственице се опитаха да направят нещо като НБА,НХЛ но не им се получи. А този алчен старец от Реал Мадрид да го ду.ха
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко милиардера гризнаха дръвцето
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Перез къщата до тавана да е с пачки пак няма да е доволен. Това е спорт, а в спорта няма предимства. Все е дно Фелбс да плува само в битката за медали. Тези искат футболът да е шоу, а те да са актьори.