Лечков: Михайлов подаде оставка под политически натиск

Премиер и министър му я поискали, щяло да стане страшно
71
Лечков: Михайлов подаде оставка под политически натиск
Снимка: БГНЕС

"Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред бТВ по повод завръщането на Борислав Михайлов начело на футболната централа.

Вчера стана ясно, че Агенцията по вписванията отказва да впише Михайлов отново като президент на БФС, тъй като в устава на организацията няма такава процедура като оттегляне на оставка.

"Няма вариант да има безвластие. Още преди година и половина казах, че Михаил Касабов беше неправилно вписан изпълняващ длъжността. Има правила и аз съм те да се спазват. Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Поради тези причини аз от година и половина не се подписвам под протоколите на Изпълкома. Това беше вмешателство в една независима организация. Оставката беше подадена под натиск от премиера. Той и мистърът на спорта излязоха и казаха, че Михайлов трябва да си подаде оставката. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", коментира Лечков.

Той допълни, че оттеглянето на оставката от страна на Михайлов, само ден след като Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президентския пост, е стечение на обстоятелствата и двете събития нямат нищо общо между себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
God преди 2 години
И за какво са можели да бъдат наказани ако са си вършили работата по закон? Не може Михайлов да излиза на откриването на международен спортен форум пиян като мотика и да очаква подкрепа от държавата. Поне малко достойнство да има този човек.
49
0
 
1
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
АЙДЕ, МАХАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ ОТ БФС....ВИДЯХМЕ ЗА 16 ГОДИНИ ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ
48
1
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Що не пусна жалба
47
0
 
8
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Данчо беше отличен футболист!Но,сега да не защитава пияницата Перукан,защото българският футбол удари дъното !
46
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Демек са от един отбор с перуката.Ясно.
45
2
 
13
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Ужас, преди да прочета, помислих, че е снимка на някакъв ром !!!
44
0
 
8
 
! Отговори
еее преди 2 години
"и неправилно подадена"- е като е клекнал да си носи последствията
43
3
 
7
 
! Отговори
цц преди 2 години
Той Бойко като се върне, ще ви каже на вас...4 ти, 5 ти, в света,ще ви оправи. Сериозен съм.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахахахахахахаха.Явно и на Перукан са му показвали видео с изнасилване от затвора.Всички в тази държава са клоуни!Всички!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНкоПозорът е Борислав Михайлов с неговите пиянски изцепки на международни форуми!
40
1
 
20
 
! Отговори
Селянин с колело преди 2 години
Що мълча досега,хапльо?Големи *** сте.Борисов падна от власт и хайде-виновен.Като ревахте години наред за пари,беше хубав Борисов.Дай за това,дай за онова.Вие вземате хиляди и гоните *** по екзотични острови.Къде ви е футболът,некадърници такива.Стига лежахте на стари лаври.Подути сте от пиене и простотия.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям лъжец е тоя плешивия !
38
0
 
15
 
! Отговори
Весо преди 2 години
ами няма ли как натискът да се повтори. Държавата да спре всички пари за стадионите на клубовете и въобще за футбола, докато Перукан не се измете сам. Ако не иска, футболните президенти ще го помолят понеже ще усетят безпаричието
37
0
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Изказването беше,че правителството се разграничава от Боби Михайлов, а БФС може да си работи с него, колкото си иска и беше крайно време,то не бяха пиянски изцепки,то не бяха пиянски припадания и даже го изнасяха ,така че Лечков си лъже като такъв, какъвто си е!
36
0
 
16
 
! Отговори
Живко МИКС преди 2 години
Лечков направи много силен сезон 91-92 при ПАРО, И ЦСКА СТАНАХА ШАМПИОНИ. ЛЕЧУ ЗА ХАЛФ ВКАРА 18 ГОЛА !!..А ЛЯТОТО НА 2001 ГОНА---САМО КАКВИ ПАРТИТА ИМАШЕ НА БАСЕЙНА на ХОТЕЛА В СЛИВЕН--ВСЯКА СРЯДА ПЕТЪК И СЪБОТА .:))ДОРИ ЛЕЧЕ ШМЪРКАШЕ КОКА НА ВОЛЯ..Това е на първия му хотел под Сините Камъни (буквално), а не този новия, който вдигна на мястото на старите две помощни игрища и двете згуртови + и СЪБЛЕКАЛНЯТА ЗА ЮНОШИ И ПОЛУ-МЪЖЕ, КОИТО СЪБОРИ ЗА ДА ВДИГНЕ ЧУДОВИЩЕТО СИ---И ТО ДО СТАДИОН ХАДЖИ ДИМ
35
0
 
13
 
! Отговори
Живко МИКС преди 2 години
ЛЕЧКУ помня беше със сспрени права от Бешикташ заради 100 хил.долара окрадени от Лечки и избягал от клуба ноември 1997 г...Заради това ФИФА ГО БАННА ЗА ДВЕ ГОДНИ, И НЕ ИГРА НА ФРАНЦИЯ 98 ..После в ЦСКА -- След Енрико Катуци и Луджи Симони, сезон 2000-2001 г. ----Паро Никодимов се върна в ЦСКА и взе Любо Пенве и Лечков за новия сезон 01-02 г...Тогава август 2001 г. избухна скандала с шмъркането на Енфие от Лечков. ИЗИГРА ТРИ ЧЕТИРИ СИЛНИ МАЧА И ДЕКЕМВРИ 01 Г. СПРЯ .А точно това лято на 2001 г.
34
0
 
18
 
! Отговори
питам се преди 2 години
Порадвахме се на успеха ни през 94 година ,все още помним еуфорията ,но на този Лечков силата му е само в краката ,а не и в главата .Кмет на Сливен беше където още го псуват ,сега тръгнал акъл и анализи да прави .Като сте такива ербапи ,докажете и кажете това на ФИФА и УЕФА .Аз не знам някой да си е подал оставка преди 1 г и половина и после да я оттегли.Питам какво е правил Боби през това време и такива като Лечков.Подкрепям Бербатов ,но то в нашата държава важи правилото - стани да седна аз
33
0
 
25
 
! Отговори
Некой преди 2 години
Кажете го това на ФИФА и УЕФА, к ретени!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се махнат всички звезди от 94г няма да се оправи футбола. Тези хора са с голямо самочувствие заради успехите си като футболисти обаче очевидно не се справят с управлението. Набарали кокала и не искат го пускат, което говори за липсата на достойнство.
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТочно борисов е виновен за хотела на лечков. Къде е спаал 12г? Или и тук данък спокойствие?