Състоянието на жената от Варна, родила мъртво бебе, е стабилно

Терминът на жената бил объркан
10 яну 2009 15:04,
31
Състоянието на жената от Варна, родила мъртво бебе, е стабилно
Снимка: БГНЕС

Състоянието на 30-годишната родилка Цветелина Демирова от варненското село Каменар, която беше оперирана вчера в болницата "Света Анна", след като бе констатирано, че детето в нея е починало, се стабилизира.

Това е съобщил д-р Стефан Скочев, началник на родилното отделение в лечебното заведение. По думите му жената се възстановява след тежката операция.

Всичко е наред, пулсът й е добър и няма температура, допълни д-р Скочев.

На извънредна пресконференция в болницата вчера шефът на родилното отделение съобщи, че най-вероятната причина за смъртта на бебето е високо пукнат мехур на околоплодните води, което е предизвикало инфекция на матката.

Според лекаря, от друга страна, пъпната връв на бебето е била много къса и се е увила около врата му.

Той допълни, че плодът е изваден мъртъв след операцията, извършена вчера следобед.

Мъртвият плод е бил на момиче, което е тежало 3,7 кг. Родилката Цветелина Демирова е на 30 години и това е втора бременност за нея.

По думите на д-р Скочев проблем е, че терминът не е бил уточнен. Освен това жената е заченала почти веднага след като й е правен аборт през март месец миналата година и матката й не е била заздравяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
?? преди 15 години
10-жената сама ли е забременяла след аборта?/смятам,че има и мъж виновен/.Освен това ,ако абортът е бил от значение/както се опитват да го изкарат/ ,жената няма да е износила бременността до края!Има много жени родили живи и здрави деца от бременност след аборт!9- от твойта уста в божиитте уши!До този момент държавата не е дала нищо!Само говорят! И с едната ръка дават ,с другата ги взимат!
10
0
 
1
 
! Отговори
Jylie преди 15 години
Лекарите са ясни, пълни за затвор. Ама и жената си е виновна, забременяла веднага след аборт и пълно безхаберие и от нейна страна. Язък за детето.
9
0
 
1
 
! Отговори
... преди 15 години
Държавата дава милиони за инвитро, а този екип не може живи деца да опази! Да се лишат от право да практикуват докато тече разследването. Според мен заслужават отнемане на правото да практикуват от 1 до 3 години. Лекарският съюз да се намеси, не само да пищи срещу здравната каса. Какво стана с тая каса пак ли ще и се разреши да трупа излишъци за сметка на пациентите?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В най-хубавия град за живеене май работят най-неспособните лекари:(:( Да пази Господ от такива, дето се разхпждат из коридорите със слушалките на вратовете и с белите престилки! А бе, вие луди ли сте? Едно време една най-обикновена баба е израждала по няколко деца, без да има понятие от акушерство, а вие? Да се лишат от лекарски права ЗАВИНАГИ! Съветвам всички български жени, на които им предстои раждане, да си вземат само личните карти и да идат да родят специално някъде другаде из Европа, само не и тук! Съвсем се побъркаха тия!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
се изкажете за жената и семейството й:снощи по тв показаха съпруга й и сестра й.Не са нито от малцинствата,нито са някакви диваци от гората.Попаднали са на нехайни и некадърни лекари,които сега ще донесат вода от 9 дерета,за да се изкарат невинни. При наличието вече на триизмерни ехографи,е престъпление да объкаш термин.Да,късата пъпна връв може да е причина за смърт на бебе,но не и при раждане в болница през 21-ви век.Не пишете за дълга пъпна връв,че ставате смешни.Дано успеят да осъдят некадърниците,защото жената е останала и без матка!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Tрагедията е от немърливост.На видеозон винаги може да се определи на колко седмици е бебето,дали пъпната връв е къса,дали е увита около вратлето му,а инфекцията може да се лекува.Жената е казвала,че има болки,но никой не й е обръщал внимание.Аз скоро родих и съм много доволна от моята лекарка и екипа й,но в болницата видях отвратително оношение към други родилки от техните лекари и акушерки.
5
0
 
1
 
! Отговори
none преди 15 години
Според лекаря, от друга страна, пъпната връв на бебето е била много къса и се е увила около врата му.Mnogo sorry, ama pupna vruv se uviva, kogato e dulga.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кой обърка кога й е термина на жената ?И още - Кой пукна мехура?А!Сетих се - некадърните същества които зоват себе си лекари!
3
0
 
1
 
! Отговори
azzzzzzzzzzzz преди 15 години
и за бебчето, и за майка му, защото тези неща са само по вина на некадърни доктори. Но в предната статия пишеше, че жената е от Орешак, а сега - от Каменар. Не че е толкова важно на фона на трагедията , но все пак...
2
0
 
1
 
! Отговори
Poznavasht Varna преди 15 години
Колега, ако знаеш какво е населението на село Каменар, ще разбереш за какво става дума. Тази жена най вероятно за пръв път през бременността вижда лекар
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не терминът, ами мозъка на чукундурите в бели манти е бил объркан!