Епидемия от морбили в Дуловско

Вече са заболели 27 души от общината
2 юни 2009 12:20,
2
Епидемия от морбили в Дуловско
Снимка: БГНЕС

Като начало на епидемия определи заболеваемостта от морбили в Дуловската община на Силистренска област д-р Теодора Начева - директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РИОКОЗ Силистра.

Вече са заболели 27 души от общината.

През тази седмица със съдействието на общинските власти започва имунизация сред двете ромски общности в гр. Дулово, съобщи д-р Начева.

Дуловска община е сред петте общини в Североизточна България, за които бе валидна заповедта на миинистъра на
здравеопазването д-р Евгений Желев за извънредна имунизационна кампания срещу морбили на жители от тринайсетмесечна до трийсетгодишна възраст без данни за имунизация.

Имунизирани са 4 664 души. Екипите на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ са извършили имунизация на 45 на сто от тях. Във възрастовата група до 18 години са имунизирани 94 на сто от подлежащите 4 940души.

В тази възрастова група са установени 1 484 души, имунизиани по два пъти.

Във възрастовата група от 18 до 30 години са имунизирани едва половината от подлежащите 3 014 души. Не са се явили за имунизация 1 314 души, които са отсъствали от населените места.

Като трайно отсъстващи са регистирани 1 390 души, които работят в други селища или в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
yo преди 14 години
"...тази седмица със съдействието на общинските власти започва имунизация сред двете ромски общности в гр. Дулово, съобщи"Абе не харчете излишни пари,дайте им ги за пиене и ядене-теще са по-доволни!