Оралният секс води до рак на устата

Шведски учени установиха, че папиломавирусите са отговорни
14 окт 2010 19:08,
157
Оралният секс води до рак на устата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Заболяванията от рак на устата все по-често са предизвикани от инфекции с папиломавируси, предадени при орален секс, сочат резултатите от шведско изследване, цитирани от Франс прес.

Редица изследвания показват, че голяма част от случаите на рак на устата се дължат на инфекции с папиломавируси у хора, които в твърде млада възраст са станали сексуално активни и са имали много сексуални партньори, заявяват изследователите.

Налице е увеличаване на заболяванията от рак на устата в САЩ и Северна Европа, които са предизвикани от папиломавируси, предадени по полов път, допълват те в комюнике на американския Център за контрол и превенция на болестите.

Тази констатация е накарала Международния център за изследвания върху рака да обяви папиломавирусите за рисков фактор, свързан с рака на устата, освен тютюнопушенето и консумацията на алкохол.

Папиломавирусите са известни като причинители на повечето заболявания от рак на шийката на матката. Срещу тази болест вече са разработени две ефикасни ваксини.

Възможността рязко да се увеличат заболяванията от рак на устата, дължащи се на инфекции с папиломавируси, изисква особено внимание, заяви един от ръководителите на изследването – д-р Торбьорн Рамквист от института Каролинска в Швеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
knockie преди 13 години
tazi novina e prepe4atana, mnogo otdavna sam q 4ela
126
0
 
1
 
! Отговори
tt преди 13 години
ti ne se plasis,i az ne se plasa.taka 4e si paswame.
125
0
 
4
 
! Отговори
Хах преди 13 години
Хахахаха, кифлите-свиркаджийки на по 13-14 години да прочетат тази статия! :D:D
124
0
 
1
 
! Отговори
Живко преди 13 години
до 140 : Много ми хареса поправката за Бай ***, но пък Вие се научете къде се слагат запетайки :)
123
0
 
2
 
! Отговори
W.R.S преди 13 години
Като са ти, такива опасения не прави, такива неща на жените и си подбирай партньорките и Бай *** се пише, така. Много неграмотно!
122
0
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
до 126 - това потвърждава първия ми пост... че застрашени са мъжете, които правят орален на жените, а не жените, когато те правят на мъжете. Но тук никой не чете и не се замисля. Бай Ганъовщина... какво да кажа повече. До 128 - с *** клишета на английски и *** изказвания, се доказваш като поредния бай Ганъо. да ти пиша, е обида за мен самия.
121
0
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 13 години
Ама вие всичките наистина пишете глупости, без да мислите. Първо, както писах по-долу, устата не е сексуален орган. Второ, папиломавирусът е този, който води до рак на шийката на матката, предава се по полов път, затова трябва да се прави редовна цитонамазка всяка година. Освен него, във влагалището, оттам и по мъжките органи има толкова гъбички, бактерии (дори след щателно измиване), че според мен ако ще правите нещо такова, трябва да е с презерватив задължително. За жената - не знам.
120
5
 
5
 
! Отговори
Pora преди 13 години
Затова, за да няма проблеми мацката, игнорирайте устата и давайте директно в гърлото - дълбоко, дълбоко!! Така и вие и тя доволни!!
119
3
 
16
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Я,стига сте се оплаквали,не стига,че се гевезите по принцип,а и сексуални гевезелъци.Ако сте ненаситни вървете в Зимбабве,там жени изнасилват мъже.Айде,с приятни пожелания.
118
0
 
8
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
до пост123Тези манипулации са медицински необходимости,а не извратености.
117
1
 
11
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Бах мааму. В шок съм. Цигари - не , алкохол - не , други освен собствената жени не :( , сега и без с.ирки и ш.акли. То това живот ли е? Както казва sa60 , работенето като муле за 400 лв . явно е единственото ни спасение - и така цял живот.
116
1
 
10
 
! Отговори
Курев преди 13 години
Ае ейй, що пишете такива работи е, като ги знам жените какви са ся има вероятност да не получим *** няколко седмици поне....
115
0
 
16
 
! Отговори
sa60 преди 13 години
Само да работиш като муле за 300-400 лева на месец не е вредно
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли не се учудвам на просташките и нецензурирани коментари. Вместо да пишете глупости я се замислете колко от вас ходят на редовни прегледи и колко от вас сменят партньорите си по-често от бельото? На това му се казва здравна и сексуална култура. Ако имаш много сексуални партньори поне на 6м трябва да се правят ХИВ, хепатит и васерман тестове, а за жените цитомазка, която именно дава индикация,че може да носи ЧПВ,а при постоянен партньор преди да зарежете презерватива трябва да ги направите!
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
радио Ереван коментра тази новина мигновенно: " ... тези дето гълтат изработват имунитет срещу рак на устата ... "
112
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Nice! На моя фон си поредния всезнайко... Аре почвай да работиш, че шефчето идва да види к'во става в офиса,
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много обичам вредните неща: алкохол, цигари, секс
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Медицинска справка:Рак на устата е злокачествено заболяване, засягащо тъканите на устата - език, устни, бузи, гърло. Могат да се обхванат и костите, тогава се разглежда като рак на костта. Засяга предимно мъже над 40 години...(80% гейове)Да се просветиш малко!
109
2
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Хахаха, ето ги първите двама, почувствалите се лично засегнати... до 122 - на твоя фон, дори мога да мина за човек със синя кръв.до 124 - моят речник е такъв, за да ме разбират по-прости хора, като теб. Очевидно се получи, след като вече споделяш реда в сексуалната си еволюция. Дано един ден стигнеш до жената... и да не те надуши някоя организация за защита на животните, че в затвора ще видиш зор... нито животни, нито жени.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тоя твоя речник, направо си с висока сексуална култура. Още си на овце или вече си на следващо ниво - кози ?