Взрив на хепатит А в детска градина в Ябланица

Разболели са се 4 деца на възраст от 3 до 6 години
16 ное 2010 15:22,
3
Взрив на хепатит А в детска градина в Ябланица
Снимка: БГНЕС

В обединено детско заведение в град Ябланица е регистриран взрив от остър вирусен хепатит, вероятно тип "А", съобщиха от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Ловеч.

Заболели са четири деца на възраст от 3 до 6 години, които са настанени в Инфекциозното отделение на ловешката болница. Три от тях редовно посещават обединеното детско заведение.

Заболелите деца живеят в една махала и контактуват редовно по време на игра, поради което се предполага контактно-битов път на заразяване.

Изследвани са всички контактни от детското заведение – 115 деца и 31 души персонал.

Разпоредена е гамаглобулинова профилактика и засилена текуща дезинфекция в помещенията на детското заведение, както и прекратяване на приема на нови деца до изтичане на инкубационния период от последния заболял. 

Чрез личните лекари в града контактните от семействата на заболелите – 15 души до момента, са обхванати с профилактични изследвания и необходимата гамаглобулинова профилактика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ябланицахепатит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
до 2 - Извинете ме, че се намесвам в коментара Ви, но според най- добто възпитание е домашното възпитание ---- Може би нямате друг изход за отглеждането на детето, но ако имате възможност да го гледате у дома, повярвайте ми - това ще е най-доброто за него във всяко едно отношение ---- Живо и здраво да Ви е
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да *** таз скапана система и държава да ***!Откакто синът ми тръгна на д.г. от иначе здраво дете, 2 - 3 дена е здрав, 7 - 10 е болен. И така от септември.В градините температурата е около 30 градуса!!! Не ги извеждат на вън. Няма условия - няма нищо.Не бих го държал там, но това е най-доброто място за изграждане на характера.
1
1
 
1
 
! Отговори
# преди 13 години
"Заболелите деца живеят в една МАХАЛА ....." - ясно