След 10 години – вегетарианци по неволя

Според учените времето на евтината храна свършва
Обновена: 11 фев 2011 19:16 | 11 фев 2011 19:15,
65
След 10 години – вегетарианци по неволя
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специалистите в сферата на храненето са на мнение, че цените на хранителните стоки съществено ще нарастват, съобщи aif.ru. Според футуролога Стив Конър в близките десет години разходите за храна ще нараснат с 50%.

Най-скъпи ще станат месото, млякото, рибата, шоколада и кафето.

По този начин на много хора ще се наложи да станат вегетарианци по неволя.

Според експертите до недостиг на основните продукти в много региони в света ще доведе нарастващият брой на населението, промените в климата и изтощаването на почвите.

Надеждата е новите технологии в селското стопанство, генномодифицираните растения и клонирането на животните да спасят човечеството от глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ГМОхрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Генно-модифицираните храни имат с 25% по-ниска реколта, с над 300% по-висока цена на препаратите за обработка и като капак, имат вграден код в ДНК семената при определен етап на растежа да спрат да се развиват, т.е. и семе за посев няма да може да си вземете от моментата реколка.Самите генно-модифицирани култури са трудни за отстраняване и заразяват всички околни култури, поради насекомите, които разнасят прашеца.
57
1
 
0
 
! Отговори
v преди 13 години
kak ne vi e sram - koj gi pi6e tezi bokluci ."specialisti v hraneneto " - koi sa imenata im / za da izbiq zubite im . /Koj e pisul statiqta - kyde e imeto na redaktora i - ako vie go znaete - naj dobre e da se uvolni tozi nekadyrnik . GMO ubiva roditelite vi , decata vi - ako ne vi puka za vas samite . Statiite vi sa li6eni ot pravilen ezik - dori gramatikata vi kuca . Vzemete merki molq . Az li4no pove4e ne stupvam v tozi sajt .
56
1
 
0
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Спрете да пишете !!!
55
0
 
5
 
! Отговори
Дядо 130 преди 13 години
Явно това е информация от Българския картел който се занимава със храните.... малко като се пооправи информацията и хоп готово вече цените могат да си ги вдигат...
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Био-Бананен - 4 лева.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надеждата е - забраняваме биогоривата.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
надеждата е да спрете да пишете глупости
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Журналист=продажен, безмозъчен, неморален.
50
1
 
16
 
! Отговори
Дядо Генчо преди 13 години
тази песен "как идва глад" я слушам още от малък1960-та населението на земята беше 2 милиарда, тогава ни учеха в училище, как 2000 година ще стане 4 милиарда и ще настъпи световен гладстана 2011-та, населението стигна 7 милиарда, а вместо глад, настъпи масово преяждане, едно време по улиците хората бяха слаби, сега само дебелаци гледам....що така бе? хайде някой "учен" от БАН да ми отговори
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха дано дойде тоя глад най-сетне, че ми писна от диетиуж гледам да не ям, а по-дебел ставам
48
0
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
тия откриха топлата вода, храната винаги е била основан ограничител на популацията на всички видове, включително и хората. това че последните 50тина години за момент имаше достатъчно храна е само заради индустриализацията на селското стопанство, но от това повече няма на къде, тъй че нещата се нормализират, гладът иде. и това е добре, видяхме до къде води евтината храна - деградация и мангализация. айде да видим как хуманистите ще развъждат *** без храна
47
6
 
16
 
! Отговори
yavoraki преди 13 години
ГМО ще ме спасява от глад? Ще ям насекоми и червеи, ама няма да ям от храната на подобни специалисти! Поредната перспектива за някой, да забогатее за сметка на здравето на хората. Дано никога не го допуснем!
46
1
 
6
 
! Отговори
драката преди 13 години
Абе това не се ли пада след 2012 г. Нали щеше да има край на света?! Сега пък глад! Е, ако можеш да го разбереш този свят!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В един от многото фантастични филми, "пришълците" определиха хората като скакалци - струва ми се, донякъде точно. Преди две три хилядолетия човечеството е било няколкостотин милиона, а сега сме можеби 7-7,5 милиарда. Факт е и това, че през последните 150 години с общите усилия на всички нации особено на тези, които сега се смятат за развити беше окензана планетката. Ами тогава може би това ни чака!
44
2
 
6
 
! Отговори
леле мале преди 13 години
месо се е яло и пак ще се яде, а койти иска да пасе трева
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покойната Живка Гичева в своето предаване "Вариант 3" през 1992-93 г. разказваше за Канада." Първо помислих, че съм попаднала на някакъв парад на дебелите хора, защото около мене бяха само такива. Дали ядеш ягоди,домат или кюфте, неможеш да разбереш, защото вкусът е еднакъв т.е никакъв. Ако падне един домат в багажника ти и го намериш след месец, той си е същия."Тогава гледах и не разбирах, но сега се убедих вече ,че "демокрацията" дойде и при нас.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
л
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА... точно надеждата ми е в ГМО то.... - МЕРСИ, по добре да умирам от глад! Поредната хамериканска простотия която е 1000% вредна не ми е по вкуса.
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно новите технологии в селското стопанство, генномодифицираните растения и клонирането на животните ще обрекат човечеството на глад.Всяка намеса на човека в природното равновесие носи негативи.С какво клонирането на овцата (която после набързо умря) ще допринесе за решаване на проблемите с глада?Защо никой не прави игрални филми за престъпленията на Монсанто (както например направиха "Ерин Брокович")?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
d