Възнаграждавайте децата, за да ядат зеленчуци

Експертите са 422-ма малчугани по време на хранене
Обновена: 15 фев 2011 09:56 | 15 фев 2011 09:55,
10
Възнаграждавайте децата, за да ядат зеленчуци
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британските учени влязоха в спор относно традиционните представи за това как трябва да се хранят децата, съобщи aif.ru.

Всички знаят колко е трудно да накараш едно дете да яде полезни храни – супа или зеленчуци. Родителите често не се замислят за правилния подход и принуждават децата си да се хранят правилно, без да смятат за нужно да ги похвалят.

Експертите са наблюдавали поведението на 422-ма малчугани по време на хранене със зеленчуци. 

В продължение на 12 дни на деца на възраст от 4 до 6 години, разделени в три групи, се предлагали такива продукти като моркови, чушки, грах, зеле и краставици.

В едната групата децата получавали здравословната храна без коментари, във втората те били хвалени за всеки изяден залък, а в третата освен похвалата получавали и малък подарък.

В крайна сметка децата от втората и третата група изяждали много повече зеленчуци в сравнение с тези от първата група. Интересното е, че ефектът се запазил цели три месеца след провеждането на експеримента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
The Gun преди 13 години
награда за зеленчуци пълни с нитрати.предпочитам шоколад.като ще се тровим поне да е приятно.
8
2
 
2
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Тоз па с шамарите зад врата N 3 ..и нямало да се яде... тва ако не ти е известно си има име ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ !!!! На теб би ли ти било приятно някой да те третира по тоя начин??? Само щото си *** и не знаеш как да комуникираш с деца...! Пълен цирк! Па се и хвали тука ... ама то така става, слаб в главата - силен в ръката! Юнак! 3 пъти Ура! хахахаха
7
0
 
3
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Абе вие сте много ограничени хорица. Къде пише, че подаръкът трябва да е материален??? Никъде! Идеята е в поощрението! Ама то зависи и вие като родители колко сте изобретателни - идеи, думи, действията ... ама трябва и гънки да има. И иде реч за зеленчука като тип храна, не като качество! Дали ще има пестициди или умрели охлюви в зеленчуците - зависи какво ще купите или как ще ги отгледате! Аман от криворазбрани интерпретации!
6
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До коментар 4:Моето дете е точно от тези които явно не си виждал. Никакви зеленчуци!!! Няма похвала,няма награда... Не ще и това е положението:)
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако зеленчуците са като тези на граничен контрол, дето им чакат да им спадне нивото на пестицидите - НЕ благодаря!Не им ща подаръците, минавам на свинско!
4
1
 
5
 
! Отговори
- преди 13 години
Това за наградата ме уби! Ами естествено че като има материална награда ще си изяждат зеленчуците! Не са *** а храна все пак и колкото и да са злояди ще се прежалят за подаръка! Освен това нито съм чувал нито съм виждал дете, което да не яде НИКАКВИ зеленчуци. Въпросът е как са приготвени - естествено, че на никой няма да му хареса да го хранят с варен карфиол примерно, обаче ако е в туршия или в някаква гозба въпросният карфиол би могъл да бъде доста вкусен.
3
2
 
7
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Награда викате... после награда затова, че си е обул чорапите, награда, че е изхвърлил ***, награда за всяка оценка над 2... ПРОФАНИ!!!Имам момче и момиче - щом съм казал, че трябва да се изяде супата - ще се изяде - никви чипсове, бонбони и т.н.! Иначе шамар зад врата и стават от масата - ще ядат пак на следващото ядене! Разбира се - супа.Аре нема нужда да им плащам, че слушат.. гиди западняци смотани - те зат'ва загива западната цивилизация и вървите към халифат и *** в едно!
2
1
 
2
 
! Отговори
мама преди 13 години
Искате да ми кажете "АКО СИ МРАЗИТЕ ДЕЦАТА-ХРАНЕТЕ ГИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ" :))))))))))))))))))
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зеленчуци с пестициди който не яде , той голям не ще да му порасте!