Окончателно: алкохолът само вреди

Учени развенчаха ползите и от червеното вино
Обновена: 26 сеп 2011 15:13 | 21 сеп 2011 10:08,
125
Окончателно: алкохолът само вреди
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дълго време учените говориха за ползата от червеното вино, което защитава от сърдечни заболявания, рак и цироза на черния дроб. В последно време обаче все повече се  лансира твърдението, че от напитката няма никаква полза, съобщи Sydney Morning Herald. Според последни изследвания всяка алкохолна напитка нанася вреда на организма, без изключение. Това се отнася и за тези, които употребяват вино в умерени и малки количества.

Членове на Австралийския фонд по проблемите на наркотиците, Фондът по сърдечните болести и раковия съвет на щата Виктория са изготвили специален отчет, който ще допълни политиката на ООН в предотвратяването на неинфекциозните заболявания в света.

В доклада е отбелязано, че алкохолът значително влияе на увеличаването на заболеваемостта от рак, диабет и болести на сърцето.

Ръководителят на раковия съвет на щата Виктория коментира, че след анализа на всички научни сведения изводът е, че положителният ефект на алкохолните напитки върху сърдечносъдовата система е силно преувеличен. В частност червеното вино не притежава никакви защитни свойства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: алкохолчервено вино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До скоро време консорциуми плащаха пари на продажни доктори и специалисти, за да изказват кретенските си мнения, че алкохола, виното били полезни. Явно обаче ги е ударила кризата, защото са спрели да си плащат и сега им се развенчават митовете!!!Има едно полезно нещо, което става за пиене и това е сладка вода от реките и езерата. Всичко останало е химия (и безалкохолните също) и само ни трови организма.
120
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
"121",dai si koordinati za kontakt,shte ti se " obadia"kato napraviush 60.Pojelavam ti zdrave i dalgoletia,no s tezi 450 mgr.vodka vseki den imash problem za tova koeto ti pojelavam.
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютно не съм съгласен,от няколко години съм в Италия и наблюдавам живота им.На всяко хранене се пие по една чаша вино,не пропускат никога,след храна пият по 20 гр.ракия или някакъв ликьор за подобряване на храносмилането както се изразяват те, и никога не преяждат.Наблюдавам им пенсионерите не може човек да им даде годините и са постоянно в движение и живеят до към 90 години и повече.Алкохолът е вреден ако се прекалява или ако е произведен от Киро *** и който го пием в БГ.
118
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вижте аз пия от 22г сега съм на 46,пия всяка вечер по 450г водка не съм пропускал, никога не съм боледувал и съм в отлично здраве,хайде сега коментирайте....
117
1
 
4
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Рокфелер притежава цялата наука и медицина!!!!
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 118.Всичко което ни предлага природата и се употребява с мярка е за нас.Дали е вредно или полезно никой не може да определи,единствено и само потребителя и той е този който в крайна сметка определя дали да го ползва.До сега научните работници ни предложиха толкова мнения,базиращи се на техните изследвания,но ви уверявам като научен работник че не всичко което се пише е вярно.Но това е друга тема.
115
3
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Не Ви ли е срам да пишете тези глупости. Алкохолът наистина е вреден. Хората се опитват да Ви предпазят, но щом толкова много Ви харесва наливайте се.
114
1
 
6
 
! Отговори
ГМО преди 12 години
От изследванията им се разбира, че ГМО-то доста е увредило мозъка им.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kaквото и да ми говорят ще си пия по 50-100 гр. уиски на вечер.
112
2
 
5
 
! Отговори
СиЧа преди 12 години
Баща ми е на 90г. и редовно си пийва и винце и ракийка. Като ходи на магазин предварително си е сметнал сметката. Не е пушил през живота си.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американци ще ни учат кое е полезно и кое вредно - да си зобат ГМО-тата като толкова разбират
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като не можем да отидем на българските плажове, не можем да си купим българско сирене и луканка, явно в статията се намеква че и виното ще е само за износ и чужди туристи. Кога ли ще прочета заглавие от рода на "ГМО само вреди" или "Е-тата само вредят"?
109
2
 
18
 
! Отговори
Carvulan преди 12 години
Da be.Samo rabotata do umirachka e bezvredna.
108
2
 
2
 
! Отговори
AIDE..... преди 12 години
Te horata mrat ot glad i bolesti,a na tezi "meki kitki",chervenoto vino im e vinovno.Kakto se kazva,VSICHKO MARA VTASALA,SAMO DETO........
107
0
 
12
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Скъпа, не се коси, алкохола просто допогребва хората по лесно..истинската съвременна напаст е химията.. в плодовете, пластмасата, козметиката, миещите средства и така нататъка..най-добре научи какво са ксеноестрогени(нали си учена), след това лесно ще се съгласиш с мен, че тютюна и алкохола само затягат примката, завързана от всичките тези токсини :)))
106
1
 
25
 
! Отговори
Възрастна жена преди 12 години
Може ли същите учени да обяснят- защо съпругът ми, спортуващ, непиещ, непушещ и много положителен човек умря на 58, същото се отнася за майка ми, а много мои познати са препарирани от алкохол и наближават 75 години.Някои направиха и деца преди 10 години.Аз също съм учен, но мисля, че тези , които пишат тук са "учени-недоучени" и са от сайта.В науката няма анонимни учени.Проверката е висшата форма на доверието.
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алкохолът ,откак се помня е константа в моя живот.Какво ли не се случи,а аз все така сядам да изпия 2-3-халбички.
104
1
 
19
 
! Отговори
Минувач преди 12 години
Има повече стари здрави пияници от здрави лекари.
103
0
 
8
 
! Отговори
една малка преди 12 години
Стига бе,затуй западняците се наси*ат от пиене като мръднат на изток шот им писнало да *** здрави
102
2
 
30
 
! Отговори
Чукундур преди 12 години
Европейският съюз постепенно налага Новия световен ред.Днес забраняват пушенето в заведения и обществени места,утре ще забранят и алкохола.Вдруги ден ще ни вкарат чипове в телата,за да бъде контрола пълен.Излиза,че бай Тошо е бил по-голям демократ.По негово време се пиеше и пушеше навсякъде.А и цените бяха ниски,така че всеки можеше да си позволи да се насвятка в кръчмата.