Американка продавала близалки, заразени с варицела

"Помагала" на родители, чиито деца не са изкарали болестта
Обновена: 8 ное 2011 23:13 | 8 ное 2011 23:13,
35
Американка продавала близалки, заразени с варицела
Снимка: Reuters

Американка продавала близалки, заразени с варицела, на родители, чиито деца не са изкарали болестта. Уенди Уеркит от щата Тенеси пласирала странният продукт чрез Facebook, съобщи АФП.

Като "бонус" Уеркит предлагала и памучни тампони, обработени със слюнката на децата й,  които в този момент били болни от варицела. По думите на "търговката" по този начин тя се опитвала да помогне на други родители, чиито деца не са пренесли инфекцията.

Цената на една, заразена с варицела, близалка била 50 долара. Уекит твърди, че сумата покривала само пощенските разходи.

Жената е предупредена от прокурор да преустанови дейността си, тъй като разпространението на вируси е престъпление.

Според педиатрите идеята на Уекит не е удачна, тъй като вероятността от заразяване с варицела след употреба на бонбони е ниска. Болестта се предава по въздушно-капков път.

Варицелата (лещенка) е остро протичащо заразно заболяване, което се причинява от вирус. Болестта е силно заразна, характеризира се със специфичен обрив и е една от най-честите инфекциозни заболявания сред децата в развитите страни. Тя протича сравнително леко при децата, но представлява сериозна опасност за здравето на възрастните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: близалкаварицела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Янина преди 12 години
...а това защо не е снимка на близалки,а на бонбонки ?!
32
0
 
3
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
аз предлагам дъвки заразени със сифилис-за мъже цената е 100 лева, за жени -плащане в натура,ама преди да съм им дал дъвката...:)
31
1
 
3
 
! Отговори
дгфас преди 12 години
'Жената е предупредена от прокурор да преустанови дейността си, тъй като разпространението на вируси е престъпление.' Тогава как се предлагат законно ваксините с живи вируси?
30
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Така, както сава дума за варицела, така може да се прибегне и до други болести. Вече май никой не е защитен от ничии посегателства. / начини много/
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста смахнато. С ваксините не трябва да се прекалява, не може да се ваксинираш против всичко, какво става с естествения имунитет? То ако зависи от фармацийте, с хапчетаще се храним и по една инжекция дневно!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваксина има, у нас не е забранена, просто не е регистрирана. В белите държави се поема от касата. Никоя ваксина не дава 100% гаранция, че няма да се заразиш, но заболяването ще протече в пъти по-леко. Колкото до мутацията на вируса и твърдението, че ако като дете си боледувал, то като възрастен пак можеш да се заразиш - хайде по-полека. Ако като дете си боледувал, то в един бъдещ момент можеш да развиеш херпес зостер, което не е никак приятно. С ваксината си спестяваш това удоволствие.
27
1
 
11
 
! Отговори
до 16 Анна преди 12 години
Съжалявам, но аз лично от хора които пишат съжЕлявам, ваксинациЙ и др. простотии акъл не искам!Предпочитам детето да изкара варицела докато е малко отколкото на "дърти" години или да го тъпча с измислени ваксини.
26
7
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Защото въпросната ваксина е пълна измишльотина и не помага. Вируса на варицелата мутира непрекъснато. Затова възрастен даже да е изкарал болестта като дете ,може да се зарази пак. Ваксината ,ако не е животоспасяваща е по- добре да не се ползва. Допринася с алергии и какви ли не усложнения ,които е по- добре да си спести човек.
25
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
добре прави, но трябва да се вдиша, със ядене не става
24
1
 
2
 
! Отговори
ваксина преди 12 години
За варицела ваксина има много отдавна и който иска може да си я купи от Гърция или от друго място. В белите страни тази ваксина се поема от касата. поставя се на 2 дози през 6 месеца. Тази ваксина в БГ не се предлага и наистина тук няма.
23
1
 
2
 
! Отговори
ваксина преди 12 години
За варицела ваксина има много отдавна и който иска може да си я купи от Гърция или от друго място. В белите страни тази ваксина се поема от касата. поставя се на 2 дози през 6 месеца. Тази ваксина в БГ не се предлага и наистина тук няма.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съществува ваксина срещу варицела, но само в някои страни , а в България е забранена, защото има странични ефекти.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те американците са си "хуманни" от едно време, когато са дали одеяла заразени с варицела на индианците. И тъй като шарките не са били познати сред тях, не са имали естествен имунитет. По този начин разчистват териториите от "досадното" им присъствие.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бъркайте варицела с вариола - дребна и едра шарка и не говорете за ваксина срещу дребната. Не е направила кой знае какво престъпление жената. Както каза един, ако детето ти не е преболедувало от дребна шарка, го водиш при болно, че да мине болестта докато е малко. Само това, че странен начин да помага на хората е избрала тая жена - по пощата с близалки. Иначе подбудите й са били добри.
19
3
 
6
 
! Отговори
до Анна преди 12 години
Анче, пиле , не се излагай колко ги разбираш работите . Ваксините са различни за различните щати, така че не се праЙ на кУмпитентна. СъжЕлявам за тона, ам хайде първо оправи българския, после ваксините. Пази боже от таквиЗ просветени.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато знаеш всичко друго в дълбочина, голяма работа, че нямаш идея "й" за какво служи.
17
1
 
14
 
! Отговори
American Boy преди 12 години
До Анна, 16 коментар:Извини ме, но кой е този Ваксинаций, да не би да е някой римски пълководец?
16
9
 
2
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Съжелявам,че трябва да разочаровам част от непросветените коментатори тука,но има 2 ваксини на команията Merck - VZV ( Varivax) и MMRV .От 5 години работя с ваксинаций и не си позволявам да пиша на теми,които не разбирам !Който се интересува да провери в google .А колкото до коментара за правописа ми - noment ! По-умния замълчава - има една българска поговорка,ако сте я чували !
15
0
 
2
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Да си продължа тезата - възрастните в САЩ също могат да се ваксинират,срещу съотвеното заплащане.Много колежи и медицински програми изискват такива ваксинаций от студентите си.Така че не е проблем за никого да бъде ваксиниран. Отделен въпрос е,че една ваксина не предлага 100 % гаранция срещу заразяване от болестта. Но дори и да се прихванеш вируса след ваксинация заболяването минава много по-леко. Навремето е имало т.нар. " варицела партита" - ако има едно болн0о дете се събират у тях
14
4
 
4
 
! Отговори
tarbuh - до Анна преди 12 години
И твоят отговор си е смешен... "ваксинациЙ", "комисиЙ"... Какви са тези думи?И не говори наизуст :) ваксина няма. Ако те "ваксинират" и се заразиш, просто я караш доста по-леко, но пак си болен. Това важи и за още един по-надолу...