Ултразвуковите вълни вредни за семенната течност

Учените ги разглеждат и като метод за контрацепция
30 яну 2012 16:48,
4
Ултразвуковите вълни вредни за семенната течност
източник: Reuters
Ултразвуковите вълни може да засегнат тестисите при мъжете, като „спрат“ производството на семенна течност, твърдят учени, които търсят нова форма на контрацепция.
 
Проучване в областта констатира, че ултразвуковите вълни могат да бъдат използвани за намаляване броя на сперматозоидите до нива, при които забременяването няма да бъде възможно.
 
Изследователите описват ултразвука като „обещаващ кандидат“ в областта на контрацепцията. Въпреки това обаче, е необходимо да се извършат много тестове, преди да може да влезе в употреба.
 
Контрацепцията за първи път е предложена през 1970 г. Днес обаче тя представлява обект на интерес за учените от Университета в Северна Каролина. Те откриват, че две 15-минутни ултразвукови процедури значително намаляват броя на клетките, произвеждащи сперматозоиди.
 
Изследователите обясняват, че семенната течност се счита за „некачествена“, когато броят на сперматозоидите падне под 15 милиона на милилитър.
 
Според водещия изследовател д-р Джеймс Цурута са необходими допълнителни изследвания, за да се определи колко дълго трае контрацептивният ефект и дали използването му няколко пъти е безопасно.
 
Екипът изследователи трябва да гарантира, че методът ще доведе до контрацепция, а не до стерилитет. Трябва да се извършат изследвания, които да установят дали методът крие такъв риск и какъв е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да мислят как да увеличат плодовитостта те мислят за контрацепция, която предпазва САМО от забременяване. Търсете лекарство за СПИН и рак, не вливайте пари в простотии.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увредени сме и още как...плодовитостта на мъжете за 50 години е намаляла с над 50%, но за това въобще не е виновен само ултразвука.. напишете ксеноетроген и разберете истината
2
0
 
13
 
! Отговори
преди 12 години
Да се инсталират МОЩНИ антени във всички квартали населени с брат'чеди!
1
0
 
7
 
! Отговори
мъж преди 12 години
Значи всички сме увредени....