За купуването на хомеопатични лекарства

Какво означават означенията до латинските наименования
28 юни 2012 08:40,
29
За купуването на хомеопатични лекарства
Снимка: Reuters

Букви, а до тях цифри, те - върху кутийки с латински имена. Ако за първи път ви се налага да си купите хомеопатично лекарство, сигурно се чудите какво означават всички странни съкращения на опаковките. Преди да посетите аптеката е добре да знаете няколко лесни правила за подбор на медикаментите.

 
1. Какво представляват?
 
Хомеопатичните лекарства са лекарствени продукти, произвеждани съгласно правилата на Хомеопатичната фармакопея. Те се приготвят от растения, минерали, животински отрови и други субстанции, чрез така наречения метод на потенциране, който се състои от последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи енергични разтръсквания. Последователните разтръсквания усилват действието на разтворите. 
 
Най-ценното на този начин на производство е, че дори силно отровни вещества, се освобождават от своята токсичност и се превръщат в животоспасяващи лекарства. Най-ефикасните хомеопатични лекарства при тежки случаи се получават именно от отровните вещества на растения. Тази поредица от разреждания означава, че хомеопатичните лекарства са безопасни и могат да се използват при деца, бременни, кърмачки и възрастни хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен за доста безвредни,знам го от личен опит.Една приятелка ме прати при тези хора и всичко беше наред. -- homeopathy-bulgaria/
29
0
 
2
 
! Отговори
gogott преди 11 години
Много е опасно да слагате думичките "хомеопатично" и "лекарство" заедно. Простаците, дето ги мързи да понаучат малко химия и физика току виж са решили, че хомеопатията е вид лекарство.
28
1
 
4
 
! Отговори
хИмиопат преди 11 години
Вярно е ,че са безопасни.Само дето са и без-ефективни :)
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз като бях малък бях болнав, но с течение на времето станах по-здрав, а никой не ми е давал хомеопатия. Сигурно ако питате баба ми ще да ви каже, че е било защото ми е баяла. А иначе за Жак Беневист и Масару Емото знаем много добре, вие сте наивниците. Детската смъртност не е намалена десетки пъти, и средната продължителност на живота не се е увеличила два пъти в последните векове заради хомеопатията. А като споменахте екзема, вижте Gloria Thomas, бебето умира от екзема заради хомеопат.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам, защо сте сложили *-* на 7, след като човекът е споделил как хомеопатията успешно се справя с тежко заболяване като астмата.Имате ли представа колко деца страдат от това заболяване и с какви хормонални препарати смело ги тъпче конвенционалната медицина. И аз познавам доста хора, оттървали се от помпите или намалили тяхната употреба стократно.
25
2
 
5
 
! Отговори
До лекар преди 11 години
В страни като Белгия, Германия, Холандия здравната каса покрива хомеопатичното лечение.
24
1
 
3
 
! Отговори
До лекар преди 11 години
За десет години живот, от изписани 9 пъти антибиотици, дадох на детето си само два пъти.И единият пак беше излишен. Да не говорим за пари, но кой носи отговорност, че тровите децата?!?Като ми отговориш, тогава ще ЗАБРАНЯВАШ.
23
3
 
5
 
! Отговори
Гой Фокс преди 11 години
Здравко, има хомеопатични лекарства, които могат да попречат на една жена да забременее и да нарушат потентността при мъжа. Но никой хомеопат няма да ползва науката си с такава цел - ще те прати да си купиш презерватив, вместо да тровиш жена си с контрацептиви. Виж, за обратното доста често ги търсят. Хомеопатията е много успешна в борбата със стерилитета, често в случаи, отписани от стандартната медицина.
22
4
 
6
 
! Отговори
Здравко преди 11 години
Когато почнте да пиете хомеопатични противозачатъчни тогава ще ви повярвам!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класическата хоемопатяи няма нужда от пропаганда и реклами.Доволните пациенти са достатъчни.
20
5
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
В YOUTUBE има филм,доказващ,че водата има памет.Човекът,който го е доказал,е японец.И една интересна статистика от Европа-хората,ползващи хомеопатия са виско образовани.Просто интелигентните хора задват въпроси,не робуват сляпо на догми и авторитети.А Вашият правопис е кошмарно зле-как е възможно да не правите разлика между Й и И.Формите за множествено число в бълг.език се образуват с И,никога с Й.
19
3
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Г-н Лекар, ще пропагандирам каквото си искам, живея в свободна държава.
18
0
 
5
 
! Отговори
+ преди 11 години
Освен това по закон в България хомеопатите задължително са лекари и противно на вашето мнение не може кака Пенка от третия етаж да ви поставя диагнози и да изписва лекарства!
17
5
 
7
 
! Отговори
+ преди 11 години
Аз самата когато започнах да лекувам детето си с хомеопатия не вярвах в нея, но ми беше омръзнало малката все да е болна и да висим по болници, така че за мен това беше последен отчаян опит да променя нещата. Така се убедих, че наистина действа. Далеч съм от мисълта да си защитавам позицията пред вас, ваша си работа дали ще се тъпчете с антибиотици по повод и без повод или не.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-смехотворни са ми коментарите по долу, спроед които ако хомео-патичното лекарство не е изписано от хомео-лечител НЯМА да работи. ХА-ХА-ХА Че то ако е така, то на този лечител може да му се примолиш водата от чешмата да стане лечебна, и да делнете 50/50 мангизите дето ще отидат за аптекаря. Готино а !!!
15
2
 
4
 
! Отговори
osata преди 11 години
Интересни коментари има тук "за" и "против" лечението с хомеопатични лекарства. По пътя на логиката, ако едно лекарство е полезно за лечение, то предписаното погрешка или в неправилни дози би трябвало пък да вреди. Не може дно лекарство, пък било то и хомеопатично, да бъде само полезно, щом оказва въздействие в/у организма.Най-добре наистина са хомеопатичните лекари - сладка и безотговорна работа, защото посещаващите ги наивно вярват, че са безгрешни и безвредни хомеопатичните лекарства.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гой Фокс, работил съм в Шокова зала а после и в отделение по анестезиология и реанимация, ако всичко беше Божа работа, тези от погребалните агенции щяха да имат доста работа. В момента не работя и не живея в България, но пък чета и цъкам с език какви простотии се пишат от "новинарски" сайтове като този, където би трябвало да информаират, а не да дезинформират народа. А голата вода "енергетично обогатена" с разтръсквания я препоръчвам на всички хомео-фенове :-))
13
2
 
5
 
! Отговори
Гой Фокс преди 11 години
Анонимен, като опреш до умирачка, и теб нищо няма да те спаси, вервай ми - нито химия, нито хомеопатия. Никой няма да живее с орлите. Божа работа е това:)
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички хомео-лечители и хомео-потребители - като опре работата до умирачка и дойдете в болница, предлагам лекарите да ви дадат да пиете по една гола вода "енергетично обогатена" с разтръсквания :-)
11
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямате си предства какво е детето ви да не може да диша (тежък бронхиален пристъп) и минутка след даване на Антимониум тартарикум 200,примерно,дишянето се облекчава,а до 2 дни всичко е напълно отшумяло.И това без вентолинови спрейове и антихистамини,без стреса от болниците.И не напоследно място-разходът е единствено таксата на хомеопата.Той не ви праща на аптеката,а ви осигурява лекарството безплатно.Слагайте минуси,давайте.