Жегите са рискови, но климатикът е не по-малко опасен...

С какво точно...
Обновена: 10 юли 2012 17:37 | 10 юли 2012 17:36,
4
Жегите са рискови, но климатикът е не по-малко опасен...
Снимка: Reuters

Жегите трайно настъпиха по територията на страната. Високата температура не ни понася – удря кръвното ни налягане, жизнеспособността ни... Особено опасни са горещините за децата под 4 години, възрастните над 60 и хората с хронични заболявания, особено сърдечносъдови, на щитовидната жлеза и пр.

От няколко години се наблюдава практиката българинът да търси спасение с осигуряването на климатик и охлаждането на въздуха в затворени помещения – в офиса, автомобила си, вече в дома си и дори в градския транспорт.
 
Несъмнено по-ниските температури в работните помещения влияят благотворно на интелекта ни и ни запазват активността ни, държат настрана и досадните допълнения на лятото – насекомите и микроби. Излишно е да се споменава, че осигуряват комфорта ни за дълго време като ограничават рисковете от обезводняване на тялото и изпотяването. Трудно е да се твърди, че благодарение на климатичните инсталации у нас се постига осигуряване на чист въздух, до момента, в който не се въведе строг контрол за експлоатация на тези уреди, но със сигурност ползването на уреда елиминира срещата с някои алергени, разпространяващи се във въздуха от околната среда.
 
Само че ниските температури, постигнати по този изкуствен начин, също носят не малко рискове за здравето ни. Особено внимателни относно климатика трябва да бъдат хората от посочените групи и още някои хронични заболявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.