Какво издава преяждането?

И може ли да ни помогне хомеопатията...
2 авг 2012 16:45,
4
Какво издава преяждането?
Снимка: Reuters

Шведски маси, отрупани с всевъзможни кулинарни изкушения… Често избираме почивката тип “ол инклузив“ заради разнообразието от храни, които можем да сложим в устатата си почти по всяко време на деня. В крайна сметка ваканцията е момент за удоволствия и пълен релакс. Подутият корем, газовете, киселините, тежестта и дискомфортът някак се преглъщат като неизменна част от „доброто” прекарване на почивните дни. Преяждането обаче крие редица опасности и не трябва да се свързва само с моментния дискомфорт. Какви са механизмите за регулиране на глада?

 
Вижте в следващите редове как хомеопатията помага в тази посока.
 
Сити или гладни
 
Дали сме сити или гладни решава един важен хормон в тялото ни, който носи гръцко име. В буквален превод той означава слаб. Това е лептинът. Наричат го още хормона на ситостта. Той се синтезира главно в клетки на бялата мастна тъкан, но малки количества се произвеждат и от черния дроб, яйчниците и плацентата по време на бременност. Лептинът казва на мозъка чрез хипоталамуса кога да спрем да се храним, защото нуждата от енергия вече е задоволена. Освен с тази важна мисия този хормон е натоварен и да помага за регулирането на метаболизма, растежа на костите, репродуктивната система, кръвната захар и кръвното налягане. Изтощителна диета? Нивата на хормона се занижават и при много жени това се отразява на месечния цикъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Chocho преди 11 години
Tova e tvoe mnenie. Az sum na protivopolojnoto. Trudno mi e da sporia s neuki hora! Jivei shtastlivo bez homeopatia. Moiat izbor e drug.
2
9
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 11 години
Стига сте промивали мозъците на хората! Хомеопатията е псвевдонаука и мислейки си, че човек се "лекува" с нея, може да си навреди още повече, отлагайки навременното лечение, което наистина би му помогнало!
1
1
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
От много...лептин,всичко ми се...лепи.Дай всичко на...организма си,той знае какво да...задържи или какво да...отхвърли.Диетите и всякакъв род...ограничения са вредни;спорт,особено плуване през лятото,туризъм и разходки сред природата подобряват тонуса и укрепват организма.