Какво е конституционално лекарство?

За значението на понятието конституция в хомеопатията...
13 авг 2012 13:30,
5
Какво е конституционално лекарство?
източник: Reuters

„Той е пулсатила, а тя е калкарея, детенцето със сигурност е фосфор…” С тези реплики хомеопатите казват много и то с малко думи. Без да използват дълги описания, а само с имената на конкретни хомеопатични лекарства, те назовават различните типове хора спрямо техните физически и емоционални особености, или спрямо тяхната конституция.

Прохождащите в света на хомеопатията със сигурност се чудят какво означава този термин. Конституцията е съвкупност от физическите, емоционалните и душевните характеристики на конкретния пациент. 
 
Понятието конституция се използва не само в хомеопатията, но и в стандартния медицински подход, както и в Аюрведа и в акупунктурата, но, разбира се, всеки от тези методи на лечение разглежда човека според своята философия и съответно от различен ъгъл. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
търсачката преди 11 години
Фосфор химически елемент, неметал с атомно число 15. В естествени условия образува няколко устойчиви алотропни модификации...... Участва в състава на нуклеотидите, нуклеиновите киселини, фосфопротеините и фосфолипидите, ензимите и коензимите, състава на костите и зъбите. Някои форми и съединения на фосфора са токсични. Някои Б.О.В. се явяват съединения на фосфора. Острите отравяния с фосфор се проявяват с парене в устата и стомаха, главоболие, слабост, повръщане. До 2-3 денонощия се развива жълтеница. За хроничното отравяне е характерно наружение на калциевата обмяна, поражения на сърдечно-съдовата и нервната система........
4
0
 
0
 
! Отговори
търсачката преди 11 години
Calcarea клас безгръбначни животни, принадлежащ към тип Porifera (Водни гъби). Те са многоклетъчни, водни, преимуществено морски организми, недостигнали ниво на тъканна организация. .......Водните гъби са филтратори на водата. Често продуктите на тяхната обмяна препятстват заселването на други организми по тяхната повърхност или отблъскват хищници. Доказано е че 9 от 16 антарктически и 27 от 36 карибски вида са токсични за ръбите. Въпреки това обаче се срещат и някои гъбоядни видове риби..........
3
0
 
0
 
! Отговори
А какво казва търсач преди 11 години
Pulsatilla - род тревисти растения, срещащи се по ливади и прерии в Сев. Америка, Европа и Азия. Цъфти рано на пролет (около Великден). Растенията имат висока токсичност и произвеждат карциногенни токсини, които забавят сърдечната дейност. Предозирането може да доведе до диария, повръщане, конвулсии и кома и т.н.
2
4
 
2
 
! Отговори
Lekar преди 11 години
Айде стига с тази хомеопатия, че много хора умряха!
1
1
 
3
 
! Отговори
кибик преди 11 години
Само дето това на снимката не е хомеопатично лекарство!