Кои билки помагат при хламидия ?

Инфекцията се предава по полов път
22 авг 2012 13:55,
3
Кои билки помагат при хламидия ?
Снимка: Reuters

Инфекцията с хламидия е от най-разпространените, предавани по полов път. Коварното при нея е, че в повечето случаи се развива безсимптомно, но оставя коварни последствия върху репродуктивната система при жената.

Хламидията може да причини частично и напълно запушване на фалопиевите тръби, което съответно да стане причина за животозастрашаващото състояние извънматочна бременност, в първия случай, и стерилитет.

Инфекцията се развива след заразяване с вътреклетъчен паразит Chlamydia trachomatis (Хламидия трахоматис), който освен половите органи може да порази очи, стави, черен и бял дроб.
 
Симптоми, ако те въобще се изявят и разпознаят, могат да се наблюдават 7-14 дни след заразяването. Обикновено включват парене при уриниране, болка в ректума, отделяне на секрет от вагината или пениса.
 
Податливи на инфектиране са както жените, така и мъжете, въпреки че усложненията при представителките на нежния пол са по-драматични. Нелекувана хламидията води до ендоцервицит (възпаление на цервикса) при жените и уретрит при мъжете.
 
Билките едва ли биха излекували инфекцията. За това е необходимо сериозно и навременно лечение предвид сериозните усложения от тази коварна инфекция. Напоследък се появяват данни, че някои билки могат да помогнат в борбата срещу инфекцията.
 
Те, със съгласието на лекуващия лекар, могат да се прилагат едновременно с медикаментозната терапия или като профилактична мярка, когато инфекцията вече е излекувана. Не бива да се пренебрегва и фактът, че билките също имат странични ефекти, поради което консултация със специалист се налага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Гумаджия преди 11 години
Особено помага растението Каучуково дърво, от което се добива латекс за презервативи ;)
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това ако е информация и то свързана със заглавието, здраве му кажи "Напоследък се появяват данни, че някои билки могат да помогнат в борбата срещу инфекцията"