Колко вредни са конвенционалните медикаменти?

И най-пречистените лекарства носят своите рискове
15 ное 2012 12:50,
14
Колко вредни са конвенционалните медикаменти?
източник: Reuters

Според един от най-известните хомеопати Георгос Витлукас стандартните медикаменти представляват болестотворни шокове за организма и затова стимулират появата на странични ефекти. Именно те са признак, че тялото реагира чрез защитни механизми на даденото лекарство.

Още самият Ханеман предупреждава, че измежду всички хронични болести има осакатявания, които са предизвикани от „алопатичното нелечебно изкуство и са най-нелечими и трагични”.

Може би тези твърдения са крайни за разбиранията на съвременния човек. Но и най-пречистените медикаменти, носят своите рискове. Тенденцията към по-природни методи за лечение обаче все повече набира скорост. Хомеопатията, фиторерапията, Аюрведа…
 
Разполагаме с много варианти, за да се лекуваме по-щадящо. Ето и още малко факти, които могат да ни провокират да се замислим.
 
Избягвайте антибиотиците, транквилантите, контрацептивните хапчета, кортизона и другите хормонални препарати. При всеки човек има лекарства, които могат да действат разрушително, ако той е чувствителен към тях. Има случаи, в които пациенти получават алергични пристъпи с фатален изход, дори след употребата на безобидни болкоуспокяващи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
kre преди 11 години
Tap4ete se s hapove,tap4ete farmacevti4nite giganti i JP-tata koito vzimat procent ot izpisanite lekarstva-da sa vi 4estiti strani4nite efekti!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
gaga преди 11 години
До АнонименЕ да де ,ама инфото не е от общата ти култура, а копи-пейст от чичко Гугъл!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да обавя още: Петнист тиф,възвратен тиф,малтийска треска,легионелоза,ку треска,хламидия,дезинтерия,остеомиелит,лаймска болест,болест на тайзер.
9
0
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Аз пък ще ти изброя някои случаи,и без това ми е скучно и няма какво да правя.Менингит,конюнктивит,перитонит, бубонна чума,белодробна чума, холера,коремен тиф,паратиф,гонорея, дифтерия,тетанус,коклюш,проказа,бактериална пневмония и много други.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз като цяло съм ЗА лекарствата и ги употребявам редовно. Но съм абсолютно против честото пиене на антибиотици,дащото бактериите привикват и ще настане време,когато ще се умира от лечими заболявания заради антибиотичната резистентност....На мен лекарката винаги ми изписва антибиотик,ако имам температура,но аз ако я слушах...щях да съм разорен,защото освен това има навика да изписва най-скъпите лекарства...Аз разбира се късам рецептите и си купувам нещо без рецепта,което да е евтино ,или пък с рецепта-кой ще ми я иска тая рецепта,дават си ми каквото пожелая.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не вярвам на някакви си хомеопати и прочие шарлатани.Предпочитам модерната медицина. Аз пък обожавам транквилантите,особено тези на зелена рецепта. Пил съм много лекарства и то от тези,които са с най-голям риск от странични ефекти, - антидепресанти,антипсихотици и други психоактивни вещества.Мога да кажа че нямах никакви странични ефекти,също и всички познати пиещи подобни лекарства не са се оплаквали от такива. Да живее фармацията!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 6Извинявай за въпроса, ама ... ти на училище ходил ли си?И ако си ходил, в кой клас си сега?Случаите в които задължително трябва да се използват антибиотици са безброй, хиляди, не бих могъл да ги изброя тук.Но, ще те светна: Само един пример е достатъчен, като бронхопневмонията например.Или, казано с други думи, ако лекуваш бронхопневмония с хомеопатия, със сигурност ще си умреш млад, но здрав!
5
3
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
в кои по-точно случаи? ще ни осветлиш ли?...
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна е ясно- хомеопатията е нов, лесен и бърз начин за забогатяване на шарлатаните "хомеопати". Скоро по НОВА ТВ един глътна 280 хомеоп. хапчета и нииищо му нямаше- смятайте как в тях няма нищо! Възползват се от безизходицата на хората. Сладки, приказки, убеждаване и хайде 50-100 лв, след 2 дни пак. Бетер сектанти са! Питам се- защо не станат хирурзи, невролози, анестезиолози, а точно хомеопатки- защото е лесно и доходно! Срам нямат!
3
7
 
9
 
! Отговори
432 преди 11 години
номер 2 направо ми взе думите ,точно така е !
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казва го хомеопат - човек, който "лекува" хората с опикана и/или спиртосана вода.
1
4
 
15
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КОЛКОТО СА ВРЕДНИ КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ОРЪЖИЯ....