В търсене на G-точката...

Кой я е открил и кой продължава да я търси
15 ное 2012 14:45,
13
В търсене на G-точката...
източник: Reuters

Все още са налице много спорове за това дали G-точката наистина съществува. Легендарната женска ерогенна зона не се споменава в учебниците по гинекология, но това не е предпоставка да се смята, че тя не съществува.

Малко история...
 
През 1944 г. немският гинеколог Ърнст Графенберг открива ерогенна зона, намираща се в близост до предната стена на влагалището, където са съсредоточени гъсто преплетени нерви.
 
Той твърди, че стимулацията на дадената зона води до набъбването на тъканите и нервите в областта и респективно, до достигането на сексуално удоволствие и оргазъм. Генекологът свързва тази зона и с феноменалната женска еякулация.
 
През 1981 г. д-р Адиего и колегите му публикуват доклад в сп. Sex Research, базиран на данните от проучването на жена, която при докосване и стимулиране на предната стена на влагалището поучава „дълбок“ оргазъм. Авторите на проучването наричат тази област G-точка в чест на Графенберг.
 
През 1980-те и 90-те години редица учени се опитват да установят какво всъщност представлява G-точката, но имат доста неубедителни резултати. Причината се дължи на ограничените ресурси и възможности за сканирането на женските гениталии.
 
През 2008 г. с навлизането на ултразвука в гинекологията, се правят нови проучвания относно G-точката.
 
Италиански изследователи от университета на Акуила извършват ехографско изследване на 20 жени. Резултатите показват, че около половината от участничките имат „сгъстен“ участък от нерви между вагината и уретрата, поради което те са много по-склонни да получат вагинален оргазъм, документира изследователският екип.
 
Вагиналният оргазъм се постига чрез стимулиране на влагалището, а не директно на клитора.
 
Въпреки данните на италианските изследователи, част от научната общност все още остава скептична относно съществуването на G-точката.
 
През януари 2010 г. екип изследователи от Кралския колеж в Лондон, заявява, че "G-точката не съществува". Твърдението им е базирано на запитване до 900 жени, които са анкетирани относно наличието на тази ерогенната зона при тях.
 
В рамките само на един месец френски гинеколози оспорват това твърдение и заявяват, че 56% от жените имат въпросната G-точка.
 
И въпреки че все още няма твърди доказателства за съществуването й, докато се лутаме във въпроси и отговори, можем да опитаме да я открием и сами.
 
Стимулирането на G-точката води жената до екстаз. Необходимо е само да се използва интуицията, фантазията и да се прояви малко творчество и, естествено, да се действа. За тази цел могат да помогнат и определени пози. Трябва само да се намери подходящата от тях, която подпомага стимулирането на предната стена на вагината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дърт милиционер ,ако иб...то ти е като правописа....мани ,мани!
11
14
 
1
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Абе пред фактите и боговете мълчат ! Дължина - 21см. - Дебелина 16см.......Като ги резна - скимучат като бити ***......Пардон - *** ......Истината е в размера на пениса....Каквото и да клявкат сексолозите - размера си има значение............Ако не вярвате - идете изкапете се , напарфюмирайте се и.... се одупете. Болката е поносима , срамът е голвм/ за мъжете/ , а за жените.....НЯМА ОТЪРВАНЕ !
10
2
 
9
 
! Отговори
До Бранник /3/ преди 11 години
Дано никога да не го вдигнеш!Как е възможно да не те е грижа дали на жената до теб й е добре, докато се любите и дали може да й бъде още по-хубаво?! Или маминка ти е казала, че жената не бива да бъда "глезена", а само товарена с грижи и работа като ***?Дръвник!!!
9
9
 
5
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и много често след финансови наказателни акции обладавам стройни жени от Манхатън и им намирам Г-точката.Sent from my iBed
8
5
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
До номер 8Ами фундаментално погледнато би трябва да е гЕнеколог, нищо че граматически е с И.Идва от гръцкото - генека - жена!
7
1
 
7
 
! Отговори
Бошлаф преди 11 години
Автора на статийката измисли нов специалист - ГЕНЕКОЛОГ !!!!!
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
намира се на края на думата schopinG..ДА БЕ ПИТАЙТЕ МАДАМИТЕ СИ БЕ БАЛЪЦИ
5
3
 
44
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
Г ТОЧКАТА Е В ЗАДНИЯ ДЖОБ НА МЪЖКИТЕ ПАНТАЛОНИ.....
4
3
 
10
 
! Отговори
компетентен преди 11 години
До АнонименКолко дърти,геронтофиле?
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно ли на дъртите жени мърсотията става лилава???
2
3
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Все едно има ли значение размера?
1
3
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
Има я!!!