Библия на хомеопатите

Или за Хомеопатичната Материя Медика
Обновена: 10 яну 2013 12:26 | 10 яну 2013 09:40,
9
Библия на хомеопатите
Снимка: Reuters
Хомеопатичната Материя Медика
 
Наричат тези подробни справочници библията на хомеопатите, защото те съдържат огромни списъци на симптомите и хомеопатичните лекарства, които ги лекуват. Има различни Материи Медики. Такива, които съдържат огромен брой лекарства и такива, които обобщават познанията за терапевтичните средства при спешни състояния или в областта на определени заболявания. Става въпрос за много подробни справочници с десетки томове… Няма как при всеки преглед хомеопът да ги прелиства, за да открие точното лекарството. Това би отнело часове.
 
Тайната на реперториумите
 
Ето защо под формата на компютърна програма са създадени структурирани списъци на симптомите и съответните лекарства, така че специалистът бързо да прегледа много лекарства, за които се знае, че предизвикват симптомите, които се изследват в конкретния случай. Реперториумът е внушителна книга, която съдържа подробни списъци на симптоми, наречени рубрики. Под всяка от тях са изброени лекарства, които са показали тези симптоми при доказването им или са излекували болни хора.
 
Един от най-пълните е реперториумът на Джеймс Кент, създаден още през 1877 г. В него лекарствата са отпечатани с три различни шрифта спрямо интензитета на симптомите. Съответно с тъмен шрифт са симптомите с голяма честота, с курсив са лекарствата показали същия симптом, но с умерена сила, а лекарства с малък интензитет са с обикновен шрифт. Любопитното е, че всички рубрики подлежат на допълване, съобразно практика на хомеопатите. Прието е всеки лекуващ да записва симптомите, които е излекувал. Ако това се случи при трима души, може да запише това лекарство в Реперториума, или ако то фигурира там да бъда отбелязано със съответния шрифт.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
"Нормалните"(разбирай "редовите")лекари предписват синтетични медикаменти,когато обаче се касае за собствените им деца,търсят помощтта на колегата си-хомеопат.
7
1
 
2
 
! Отговори
lokster преди 11 години
Пишете нещо за истинските лекарства, а не за тези, съдържащи дестилирана вода!Хайде като са толкова добри хомеопатичните "лекарства", опитайте да се лекувата с такова следващия път като стъпите на ръждясал пирон... Любопитен ми е резултата :)
6
1
 
2
 
! Отговори
до4 преди 11 години
Зомбирането върви с добра скорост, както забелязвам.
5
2
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 4 (Десислава)Наясно съм за хомеопатията и съм чел достатъчно. Знам какво представлява този вид "лечение".Нямам нищо против да се "лекуваш" по този начин, поне няма да ти навреди, но искам само да ти напомня че съществуват и други видове лечения - с истински лекарства!!!
4
5
 
4
 
! Отговори
Десислава преди 11 години
Най-просташките коментари от Баце Сотир и Е,които съм чела досега за хомеопатията!Който не вярва на този вид лечение и не е наясно за какво става на въпрос,да не коментира!От 3 години и половина се лекуваме с хомеопатия!
3
4
 
5
 
! Отговори
др Хаус преди 11 години
Хомеопати, социопати, психопати, *** ... еееее, аре стига бе, няма ли край???
2
4
 
5
 
! Отговори
Баце Сотир преди 11 години
Библия и хомеопати, една много точна комбинация, липсва само думичката психопати.Да вярва простолюдието, да вярва, да пийва студена водичка и да не се притеснява.
1
4
 
6
 
! Отговори
Е преди 11 години
ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!