Eгоманията е опасна!

При децата като бъдещи възрастни
Обновена: 18 апр 2013 16:16 | 18 апр 2013 16:16,
2
Eгоманията е опасна!
Източник: Reuters

Над 1000 души посетиха образователните лекции по повод Световната седмица на хомеопатията във Варна, Бургас, Пловдив и София. Специалистите говориха за заболяванията на щитовидната жлеза, които все по-често се срещат у нас. Зад страшната статистика обаче човек рядко си дава сметка защо този проблем идва при него, обяснява д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати у нас. Родителите често правят една съществена грешка по американски маниер - напомпват егото на децата си до краен предел.

Важно е, разбира се, подрастващите да бъдат уверени, да споделят чувствата си и да отстояват правата си, но всичко трябва да бъде с мярка, разказва д-р Пачова. Проблемът идва от разочарованията и неуспехите, които може да претърпи едно такова дете. Ако години наред му се казва, че то е най-доброто, най-умното, най-важното, във всички житейски ситуации, в които то не се чувства такова, могат да възникнат редица проблеми.
 
Всичко започва с първите разочарования, после може да се стигне до раздразнителност, апатичност, дори агресия. Все чувства, които разболяват щитовидната жлеза. Нерядко такива деца не са толкова успешни и могат да влязат в омагьосан кръг. Тоест да се страхуват от следващите неприятни ситуации, в които те няма да са центърът на вселената. Така често се блокират нормалните механизми за общуване, а недоизказаните чувства и тревоги атакуват тъканите на щитовидната жлеза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Marv преди 11 години
Че кой казва, че в хомеопатичните лекарства има други съставки??? И какъв плацебо ефект на 2-3 годишни деца?!?
1
3
 
3
 
! Отговори
йо преди 11 години
Хомеопатията е псевдонаука. Хомеопатичните лекарства съдържат САМО вода и захар, никакви лечебни съставки - "разтворът" е толкова слаб, че не съдържа и една молекула от това, което се твърди, че лекува. Подобрение в състоянието се дължи на ефекта "плацебо" - самовнушение. Не се поддавайте на измами, ЧЕТЕТЕ!