За холистичния подход в медицината в помощ на здравето

Бременността е много важен период!
Обновена: 8 май 2013 12:27 | 8 май 2013 12:27,
0
За холистичния подход в медицината в помощ на здравето
Снимка: Reuters

 Доц. д-р Мария Папазова е холистичен лекар, широко позната от телевизионния екран. Завършва медицина в Медицинския университет, София през 1981 г. От 1986 г. работи в БАН, в Института по невробиология, като продължава практиката си да лекува пациенти.

Автор е на 8 научно-популярни монографии.
Носител е на Националната награда „Най-добър млад фармаколог на годината” на името на акад. Петър Николов. Има диплом за перспективен млад учен на Европейския колегуим по психоневрофармакология, Будапеща, Унгария. Член e на Ню-Йоркската Академия на науките. Публикувана е автобиографична справка за нея в 14-тото издание на “Who’s Who in the World”.
 
Лекцията на д-р Папазова "Холистичният подход в медицината в помощ на бременността и щастливото майчинство" можете да чуете на организирания форум от Puls.bg на 14 май, на който общо шест уважавани специалисти ще отговарят на горещи въпроси, свързани с бременността, раждането и детското здраве и емоции. Повече информация можете да намерите на - events.puls.bg.
 
Д-р Папазова бременността е много важен период. Все повече се говори за общуването с нероденото дете. Какво можем да направим, за да го подготвим да бъде спокойно и щастливо?
 
Науката за правилното пренатално възпитание на децата е наясно, че спокойно и щастливо дете ражда само спокойната и щастлива майка. Детето усеща всеки фин дисбаланс и в чувствата на майката, и в нейната биохимична среда... Общуването с нероденото дете би трябвало да е непрестанен нежен вътрешен диалог с бебето. Препоръчва се ежедневна разходка след природата и контакт с нейните естествени ритми и звуци; осигуряване на най-комфортната психоемоционална домашна среда и силна емоционална връзка с бъдещия татко. Важно е присъствието на подходяща музика, която бебето да слуша отначало чрез мамините уши, а след 10-тата гестационна седмица и със собствения си слухов анализатор,  посредством слушалки, поставени върху корема на бременната. Чудесно би било мама да пее и  да се смее, така и нероденото дете се люлее в естествения хармоничен ритъм на нейното балансирано душевно състояние. От друга страна - майката е длъжна да се грижи стриктно за здравословния баланс и на важните градивни елементи в огранизма си и да прави ежедневна профилактика с най-важните минерални субстанции, които пресътворяват непрестанно  и нейното тяло и изграждат тялото на растящия в утробата й млад живот.  За правилното и  простичко поддържане на сложния биохимичен баланс в майчиния и детския организъм са разработени точни профилактично схеми за целия период на бременността.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари