Прическа тук и там – няколко съвета при обезкосмяване

Как да се предпазим от нежелана инфекция на гениталиите
24 юни 2013 15:22, Румяна Тасева
4
Прическа тук и там – няколко съвета при обезкосмяване
Източник: Reuters

От хилядолетия насам хората прилагат всякакви методи и използват всевъзможни средства в борбата срещу вторичното си окосмяване - да го премахнат изцяло или поне да му придадат желана от тях форма. Суета до степен вманиачаване във външния вид е присъща за жените, но напоследък се наблюдават и други тенденции - все повече мъже прекарват времето си в козметичния салон, разсъждавайки задълбочено на теми, свързани с оформянето на веждите и избор на интимна прическа.

С времето грижата за редовното обезкосмяване и ежедневното поддържане на външния вид в интимната област се е превърнало в основна част от живота както на жените, така и на мъжете. За съжаление невинаги резултатът от опитите ни за справяне с този проблем е добър. Възможна е появата на медицински усложнения в зоната на външните гениталии.

Характерно за тази област е това, че кожата е по-нежна, лесно ранима, а подкожието по-обилно кръвоснабдено - основни предпоставки за възникване на възпалителни изменения след козметична намеса. Разделението на труда винаги следва нуждите на хората и не сме изненадани от възникването на тази нова професия - интимен фризьор.
 
Съществуват редица методи и средства за справяне с неприятната задача, свързана с обезкосмяването в тази деликатна зона. Едни от най-популярните са:

  •     Бръснене,
  •     Епилация - биоепилация (кола маска), лазерна, електро- и фотоепилация,
  •     Депилиращи кремове.

Бръсненето е най-лесният и бърз начин за отстраняване на нежеланото окосмяване, но затова пък има най-кратък ефект. Неудобството идва от това, че на всеки 2-3 дни процедурата трябва да се повтаря. Рисковете от тази манипулация са раздразнението, зачервяването на кожата, както и поява на обрив. В областта на гениталиите инфекциите се развиват бързо и трябва да бъдат овладяни в кратък срок.

Повече за съветите при обезкосмяване и предотвратяването на инфекции в областта на гениталиите можете да прочетете в Puls.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
На 3 преди 10 години
Погледни се в огледалото!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Панделки връзваш ли и ? :D
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жена ми ги прави на плитки отдолу.