Конски кестен помага при разширени вени и хемороиди

Природните средства на помощ
20 сеп 2013 18:13, Мария Дуковска
1
Конски кестен помага при разширени вени и хемороиди
Снимка: Sxc.hu

На тези от вас, които стоят продължително време на крак, а и тези, които цял ден седят пред бюрото, е известно неприятното усещане за отекли и подути крака. Продължителното стоене или седене, наднорменото тегло, бременността са причина за появата на разширени вени. Болезнен и сериозен проблем, който изисква навременно лечение.

В аптечната мрежа се предлагат разнообразни медикаменти, които облекчават неприятните симптоми. Сред тях е един натурален продукт, който се използва и за лечение на хемороиди – конски кестен. Конският кестен е дърво, чиито семена, листа, кора и цветове се използват за направата на екстракти или мехлеми с лечебна цел.

Лечебната сила на кестена се дължи на активната съставка есцин, който подсилва стените на вените и подобрява кръвообращението, защото има противовъзпалително действие. Но кестенът е богат източник и на много допълнителни съединения, включително и някои мощни антиоксиданти.
 
Според американски специалисти има достатъчно медицински доказателства, за да се смята, че това дърво помага при хронична венозна недостатъчност. В Германия кестенът заема трето място по популярност след гинко билоба и жълт кантарион. Конският кестен трябва да се приема във вид на хранителна добавка само след предварителна консултация с лекар.
 
Ако решите да използвате мехлеми с екстракт от кестен, това не би навредило на здравето ви. Няма данни дали мехлемите могат да навредят по някакъв начин на бременни и кърмачки, затова е добре те също да се консултират с лекар. Хора, които страдат от чернодробни и бъбречни заболявания, не трябва да използват конския кестен.
 
Веществата, съдържащи се в кестена, намаляват възпалението и отока, подобряват тонуса. Правете си редовно бани на краката и ги мажете с гелове или мехлеми с екстракт от кестен. Само след дни ще почувствате облекчение в краката и ще намалите видимостта на капилярите и вените.
 
За да облекчите неразположенията при хемороиди, правете бани с конски кестен или използвайте мехлеми, които съдържат екстракт от него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Мисасцепи Ринга преди 10 години
Поставяйте си ги като свещички,така ми помогнаха кестените.