Започва ваксинацията на децата бежанци в България

Бежанската вълна не носи рискове от епидемии, успокояват експерти
7 окт 2013 08:27,
17
Започва ваксинацията на децата бежанци в България
Снимка: архив, Булфото

Всички деца бежанци от 13-месечна до 15-годишна възраст да бъдат имунизирани от днес с петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенца, полиомиелит, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Месец след това предстои и тривалентна ваксина срещу морбили, паротит, рубеола.

От месец лекари от Военно-медицинска академия дежурят на пункт Елхово и преглеждат всички бежанци, които влизат от Турция.

Повечето идват в относително добро състояние. Ако имат сериозен проблем, се насочват към болниците в региона.

В София за последните две седмици само в "Пирогов" по спешност са приети 30 сирийски граждани, част от тях деца.

Въпреки това в здравословното състояние на по-голямата част от тях няма нищо притеснително, коментира главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.Кунчев.

По думите на епидемиолога основният проблем на този етап е претовареността на бежанските центрове у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера нещо...Уж има бежански лагери а навсякъде щъкат Сирийци! Не съм расист, но ако си в такъв лагер в щатите или друга страна не можеш да излизаш и да хайманосваш както ти скимне по кафетата, както тук по Витошка... Вярно, война е и тези хора не бягат от хубаво, но защо не им намерят работа - да вършат нещо полезно в замяна на парите, които се отпускат за тях. Това поредните *** ли ще са - да им се плаща без да работят и да ги виждаме как си пият кафето, докато ние се трудим...
15
0
 
1
 
! Отговори
g преди 10 години
Ако са влязли екстремисти да си се взривят в лагерите, че да ни отърват от присъствието си и да не се мъкнат и други *** като тия.
14
0
 
11
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Може би мнението ми е странно, но ако трябва да помагаме на някого то това трябва да са бедстващи Българи (това включва и *** каквито и да са те са родени тук и все нещо обичат в родината си) , а не тая Азиатско/мисюлманско/Африканска *** дори не се кани да направи нещо положително за нашата родина.
13
0
 
20
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
...... А самите ваксинации кой ги плаща искам да знам? Точно и конкретно? КОЙ ДАВА ПАРИТЕ ?!?! Защото както знам ПАРИ за Онкоболни жени и хорица - НЯМА!......... Пари за БЪЛГАРСКИ БАБИ и ДЯДОВЦИ, бачкали като роби по над 40 години за тази ш_ _ана Държава - ПАК НЯМА!.... ПАРИ- за БЪЛГАРСКИ МАЙКИ И ДЕЦА - НЯМА!......... В някои БЪЛГАРСКИ СЕЛА дори вече НЕ могат и телевизия да гледат! Все едно са се върнали 1 век назад във времето! Обаче ПАРИ ЗА "БЕЖАНЦИ" И ЗА *** - ВИНАГИ ИМА! ПЪЛЕН РЕЗИЛ!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Какви "ваксинации"?!?! Какви пет лева , бе?!?! А нас кой ще ни "ВАКСИНИРА" ако между тези така наречени "бежанци" са влезнали в България и някоя и друга "бройка"- "Ислямски фундаменталисти",които само да чакат знак откъдето трябва за да се "взривят в името на Аллах" където трябва....!!! А поводи има за съжаление :( ! Като примерно "ЕВРЕЙСКО-АМЕРИКАНСКАТА ЗАПОВЕД" към нашите продажни политици да ОБЯВИМ "ХИЗБУЛА" за "ВИНОВНИК" за атентата в Бургас 5 минути след самия взрив!!!!....... :(((
11
0
 
18
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Кой плаща!? Ние ли сме най-богатата страна в ЕС!? Комунисти, вървете си преди да сме ви линчували!
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За чия сметка ???Аз не съм съгласна , за онкоболните да няма лекарства , но да ваксинираме бежанските даца.
9
0
 
26
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"В София за последните две седмици само в "Пирогов" по спешност са приети 30 сирийски граждани, част от тях деца."Това е добре, няма лошо. А кой плаща?
8
0
 
33
 
! Отговори
Г-да управляващи, преди 10 години
Мислете, не приемайте бежанци от Сирия, освен куп болести непознати за нашия регион, съответно средствата платени от нашите данъци за медикаменти и ваксини, си внасяме и краен фундаментализъм, следователно и тероризъм. Защото бедните младежи са най-податливи на промиване на мозъци и сладки обещания за Рая. Един ненормалник на сто души бежанци да има, е достатъчно за превръщането на бежанците в заплаха! Поне едно допитване до народа да бяхте направили. Опасно е за националната ни сигурност!
7
0
 
15
 
! Отговори
уууууууууу преди 10 години
а нашите *** по катуните ,кой ще ваксинира,нашите поне разбират български ,а сирийските *** нищо...
6
0
 
33
 
! Отговори
an преди 10 години
защо не ги екстрадират?
5
1
 
33
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
за ваша сметка ще бъде естествено, като си траете докато зяпате сапунки
4
1
 
9
 
! Отговори
G преди 10 години
До АнонименДо края на света. Моли се да дойде скоро. ;)
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе докога ще ни правят на маймуни?
2
2
 
48
 
! Отговори
данъкоплатец в остав преди 10 години
А кой ще плаща тези екстри на талибаните - българският народ нали? А в същото време няма пари за българските онкоболни - плащали цял живот в здравната каса....
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За наша сметка, нали? На нас, които плащаме и на ромите? На нас, данъкоплатците, където ни извиват ръцете постоянно... ?