Кашлица – да я прогоним с хомеопатия

Кога се появява тя?
Обновена: 27 яну 2014 16:55 | 27 яну 2014 15:01, Румяна Тасева
3
Кашлица – да я прогоним с хомеопатия
Източник: Reuters

Кашлицата се появява вследствие възпаление на лигавицата на гърлото или на белите дробове и отделянето на секрет. При заболяване лигавицата на гърлото и белите дробове става чувствителна, заради което се изпитва силен дискомфорт при вдишване на студен въздух, приемане на течности и преглъщане на храна. Кашлицата може да бъде много различна: лека като подкашляне, суха, влажна, хъхреща, лаеща и спазматична, когато организмът се стреми да отдели събраните секрети в гърлото.

Със сиропите и таблетките за гърло не може да се излекува кашлицата, тъй като те не влияят на причинителите й. Най-добрият начин да се подобри състоянието е като се позволи отделяне на секретите, тоест се използват отхрачващи средства. Най-подходящи билки срещу при простудни заболявания и кашлица са женско биле, пчелник, лопен, мента, бъз и бял равнец.

Какви са хомеопатичните средства според вида кашлица?

При кратка, суха и леко дразнеща, като гъделичкане по гърлото, кашлица е подходяща билката беладона (лудо биле). Това средство е особено подходяща при внезапно начало на заболяването, повишаване на телесната температура над 37,5 оС и главоболие. Дава се при оточна възпалена лигавица на гърлото и локална болка. Изпитва се сухота в устата, гърлото.

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
чичо доктор преди 10 години
...надейте се на хомеопатични средства ако развиете температура и възпаление на лигавицата на белите дробове.Ходи се при чичо доктор защото това е потенциално опасно състояние .