Как тестостеронът вреди на мъжете?

Увеличава риска от инфаркт и инсулт
Обновена: 3 фев 2014 19:05 | 3 фев 2014 19:05,
10
Как тестостеронът вреди на мъжете?
Източник: Reuters

Терапията с тестостерон удвоява риск от сърдечен удар при мъжете под 65-годишна възраст, при които са имали сърдечносъдови проблеми в миналото. До такива заключения стига проучване, проведено от изследователи от Калифорнийския университет, Лос Анджелис. 

За целите на проучването учените използват медицинските картони на 55 593 мъже. На всички тях е предписан хормона по медицински причини, включително ниски нива на тестостерон и сексуална дисфункция. 

Много популярни медикаменти, предназначение да третират еректилна дисфункция, в това число Виагра и Циалис, могат слабо да повишават нивата на тестостерон в организма. Повечето терапии обаче включват медикаменти като Андрогел, който доставя хормона чрез гел.

Въпреки че не е съвсем ясна причината защо тетсостеронът може да навреди на сърцето, от някои проучвания се предполага, че хормонът може да понижи нивата на „добрия“ HDL холестерол, което повишава риска за сърдечносъдово заболяване. 

Според него широката употреба на терапия с тестостерон, заедно с доказателствата за повишен риск от сърдечен удар, „говори“ за необходимост от последващи по-мащабни проучвания, които да преразгледат както ползите, така и рисковете от лечение с този хормон. Той обяснява още, че пациентите и лекарите трябва първо да обсъдят рисковете, преди да се предприеме подобна терапия. 

Данните от проучването са публикувани в медицинското списание PLOS ONE.

 

Още полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
не е от пластмасата.От междуушието е.
9
3
 
3
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
.....го дървя рядко но от сърце.Помагам си и с билкови таблетки от книжката на доктор Тошков.Някой ще каже че голяма драма е моят случай....аз немисля така защото ми отпадна нервноста както и сексуалната зависимост която ме правеше неадекватен за хората както и беден в предвид че без разум не си правех сметката.От както частично(неволно) се кастрирах хората все по силно ме харесват усмихнат спокоен лъчезарен и богат в предвид че вече 10 години успешно правя пари чрез мозака си който освободих.
8
1
 
7
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Всичко се промени след 29-ми година и то мисля за добро.Аз тренирах много в фитнеса и както знаем там се зараждат големи приятелства на тема как да растем по бъзро и мускулно.Казаха ми за омнадрен с ретаболил инжекцион който аз си боднах в дупето.Резултата беше страхотен без проблеми за члена ми.Но психиката ми беше все така нервна подвластна на секса.На 29 години като старо куче отново боднах омнадрен с ретаболил но за нещастие настинах с грип стана реакция и с днешна дата....
7
4
 
5
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Когато бях на 16(тогава правих секс за първи път) до 29 ми година аз имах силна зависимост от силния ми тестотерон който не ми даваше покой като мислех само за секс като нон стоп ми беше яко надървен.Като казвам яко значи супер яко.На мен ми е малък до 11 см и жените с които съм бил винаги се впечатляваха колко е твърд и може по много пъти(до 7 пъти съм стигал за 2 часа).Това ми създаваше проблеми на психиката относно зависимоста от секса.Бях нервен импулсивен а от там неадекватен на моменти.
6
1
 
8
 
! Отговори
Компетентен преди 10 години
"От тестостерона разправят и дясната ръка боли. "Китка, пич. Китка се казва. Ако напрегаш целата ръка, явно материала наистина си го бива :)))
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тая пластмаса навсякъде около нас и най-вече в нас, лошо ни се пише.
4
2
 
6
 
! Отговори
Алов преди 10 години
От тестостерона разправят и дясната ръка боли.
3
3
 
11
 
! Отговори
Аналитик преди 10 години
В Свещената книга- Корана е казано "Да не се хвърля семето напразно"... За това в Тюркие опитите за заплождане на мъже продължават!
2
6
 
6
 
! Отговори
От Мъж 1 преди 10 години
Не знам кой ми слага минуса, ама явно не е чул, че тестисите генерират (създават) сперматозоиди, а простатата - хормони.Не знам защо подхванах тази тема, защото просто си е въпрос на природа, а тя не бива да бъде разглеждана като процес, а като естественни чувства.
1
2
 
10
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
"Как тестостеронът вреди на мъжете?Увеличава риска от инфаркт и инсулт"По научно казано - не си надценявайте тестисите обърнете внимание и на простатата.Има разлика между амбиция и способности.