Липосукция без скалпел – възможно ли е?

Да, с помощта на кавитация
Обновена: 5 мар 2014 09:51 | 5 мар 2014 08:00, Румяна Тасева
3
Липосукция без скалпел – възможно ли е?
Източник: Reuters

Кавитация е един от най-съвременните методи за лечение на целулит без хирургическа намеса. Методът е намирал приложение още от дълбока Древност, където с помощта на нормални физични сили и спрямо закона на Бернули, кавитацията е била основен метод за разбиване и втечняване на твърди маси в корабостроителството и корабоплаването.

Днес този метод намира смисъл в приложната дерматология и естетична медицина за лечение на целулит. Процесът се предизвиква посредством контролирани нискочестотни вълни от ултразвук в течностите на тъканите, което води до образуване на малки везикули. Тези специални мехурчета се инкорпорират в мастните депа на подкожната тъкан - хиподерма. 

Впоследствие мехурите се спукват, поради силно изразените промени в налягането в мастните клетки. Следващата стъпка е тази структура да се образува в течна материя, която се извежда от организма посредством лимфната система или бъбречната отделителна система, през бримката на Хенле, която филтрира преминаващите течности през кръвоносната система и ги отделя от тялото под формата на урина.

Когато започнат процесите по отделяне на мастни натрупвания в мастните клетки - адипоцити, постепенно тези клетки увеличават своите размери. Един от положителните странични ефекти на нискочестотното ултразвуково облъчване върху кожата е, че тези клетки след тяхното "изпразване" от съдържимо започват да се свиват и губят потенциала си да се запълнят по-бързо след отминаване на ефектите на естествената липосукция.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Що бъркате Християнството с идолопоклонничеството на православието? Този нечист бесовски дух описан в Писанията като "Гръцкия козел",който мутира и сега е "Звяра".Учреден-"Гръцкия козел" по времето на Римската империя от Пилат Понтийски-грък,после канонизиран от Константин(византиец) в Константинопол(днешен Истанбул) и днешното актуално състояние на "Двата агнешки рога"-римокатолическия и православния.Според вас мерзавеца "Въртоломей",защо се подвизава в Истанбул и Пръц-Хорхето във Ватикана ?
2
0
 
0
 
! Отговори
Ко речи ????? преди 10 години
Кавитацията е природен феномен, свързан с процеса на образуване на кухини във флуиди, когато в резултат на високата им скорост тяхното налягане спадне в съответствие със закона на Бернули. Ефектът от кавитацията при всички случаи е разрушителен. Предизвиква ерозия, разрушаване, изкривяване, скъсване или други повреди по въртящата се част на тялото при продължителна работа.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възможно е и без скалпел. Повече движение и по малко вкусни храни.