Хомеопатични грижи за устната хигиена

Кое е особеното, за да бъде тя природосъобразна
17 мар 2014 15:52, Румяна Тасева
1
Хомеопатични грижи за устната хигиена
Източник: Reuters

Наричат хомеопатията „нежна медицина“, защото обезоръжава здравословните неразположения чрез засилване на естествените защитни реакции на организма с помощта на природни средства.

Именно този елегантен, безопасен и ефективен принцип на действие е превърнал хомеопатията в своеобразна религия за всички, които търсят безвредна терапия и се стремят към природосъобразен начин на живот.

Хомеопатия в превод от гръцки означава „подобно на болестта“ (хомео- и -патос) и заляга в основата на първия принцип на своя създател - „подобното се лекува с подобно“. Или иначе казано онова, което в големи дози създава неразположения, в малки дози помага за елиминирането им.

Ефектът си хомеопатичното лечение дължи на трети също много важен принцип – при назначаването на терапия се взема предвид цялостното състояние на организма, а не само конкретния проблем като тази терапия е строго индивидуална.

За да действа хомеопатичното лечение, има някои правила, които следва да се прилагат и те в известна степен водят до някои промени в начина на живот и създаването на по-здравословни навици.

В началото проблем е отказът от кафето, пикантните ястия с чесън и дори ароматния чай от мента. Факт е, че ментата присъства широко в продуктите, които консумираме, включително и тези за личната хигиена. Тя обаче възпира действието на хомеопатичните лекарства и неутрализира ефекта им, поради което е важно действително да бъда изключена от употреба. Едно от първите предизвикателства, пред които се изправяме е намирането на паста за зъби, чиито състав да хармонира на хомеопатичното лечение. 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: хомеопатиябез мента
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Ромео преди 10 години
Супер гадже