Как да отгледаш мъж?

И кои са слабите места на силния пол
8 апр 2014 20:38, Румяна Тасева
4
Как да отгледаш мъж?
Източник: Reuters

Момчетата се гледат по-трудно от момичетата – със сигурност сте чували това разпространено мнение. Приемаме за даденост, че момчетата изостават в първите години от живота си спрямо връстничките си, не са толкова самостоятелни, не могат да се грижат сами за себе си...

Може би това е и причината така да се стараем да обгрижваме синовете си, отнемайки им възможността да сбъркат понякога, но и да научават сами нови неща. С прекомерната си помощ ги правим зависими от нас, а това е само началото на дълга поредица от майчини грешки.

Слабите места на силния пол

Още от мига на раждането си бъдещият мъж вече носи товара на някои дълбоко вкоренени стереотипи. Учим го, че истинските мъже са силни, че те умеят винаги да побеждават, не бива да плачат и не се боят от нищо. Не е чудно, че отглеждани по този начин, момчетата ни започват да крият страховете и истинските си емоции, особено ако са такива, уличаващи ги в слабост или нерешителност.

„Дете се целува само, когато спи“, казват старите хора у нас. Подобни предразсъдъци все още силно рефлектират върху момчетата, които смятаме, че не бива да галим и целуваме прекалено, за да не ги разглезим. Нека от малки растат с твърд характер на истински мъже... Така постепенно у тях се натрупва планина от негативни емоции и неудовлетвореност, което на по-късен етап често води до заболявания и психологически проблеми.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: мъжхомеопатия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Толкова добре започнахте, а как свършихте....поредната реклама! Очаквах повече!
3
0
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Очаквайте следващата тема - как да отгледаш дете от третия пол.
2
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Както и да отгледаш жена - с грижи и любов ! Да стане достоен човек -мъж или жена ! Разликата е в мисленето ни ,че да имаш син е нещо велико. А истината е ,че жената продължава рода и тя върти къща, семейство, деца !
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Как да отгледаш мъж?"Ми не знам, ще питам жена си.