На 1/3 от британците им е трудно да се хранят здравословно

По-голямата част предпочитат готови храни заради по-ниската цена
Обновена: 23 апр 2014 13:05 | 23 апр 2014 12:28,
2
На 1/3 от британците им е трудно да се хранят здравословно
Снимка: Reuters
Една трета от хората във Великобритания се затрудняват да се хранят здравословно заради високите цени на храните, съобщава BBC, като се позова на проучване на британска здравна фондация.
 
От запитаните 2 444 души 39% са заявили, че са жертвали ползите от здравословното хранене заради по-ниската цена, докато са пазарували.
 
Всеки четвърти отговаря, че не е купувал свежи плодове и зеленчуци през последната седмица.
 
Две трети биха искали да се хранят по-здравословно, но половината от тях са заявили, че цената на продуктите ги затруднява. В изследването много от запитаните отговарят, че купуват готови храни, въпреки че знаят, че могат да съдържат повече мазнини и сол.
 
От фондацията твърдят, че хората биха могли да се хранят здравословно и с по-малък бюджет, но предпочитат по-евтините храни.
 
Потребителите биха могли да купуват замразени плодове и зеленчуци, които струват по-малко от пресните.
 
Също така зеленчуците са по-евтини от месните продукти и хората биха могли да добавят към храненията си повече свежи зеленчуци за сметка на месото.
 
Участник в кампанията е Джак Монро, която става  известна с нейния блог, в който разказва за живота си. Тя пише, че успява да изхрани себе си и двегодишния си син само с 10 паунда на седмица, като съумява да се храни правилно и здравословно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
Нагъват като невидели. Средният българин не изяда и половината количество от това, което поглъща средният англичанин. Направо ми е странно къде го слагат, аз съм нормален на тегло, но не ям колкото тях. Малко готвят, много се хранят навън, заведенията са препълнени. Много купуват и готова храна за вкъщи. Определено типичният англичанин не пести от храна. Евтините храни във веригите са с цени като българските, а минималното заплащане на час е около 6 и половина паунда, което е 15 лева.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТРИ ТРЕТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ - СЪЩО 1