Водата повишава енергията и намалява теглото

Подпомага и мускулите в тялото
23 апр 2014 17:31,
2
Водата повишава енергията и намалява теглото
Източник: Reuters

Водата редуцира теглото

Консумацията на вода може да помогне в борбата с излишните килограми. Препоръчително е калоричните напитки да се заменят с вода, а преди хранене да се изпие една чаша от живителната течност. Така опасността от преяждане значително се понижава. 

Водата също така ускорява метаболизма, особено когато е студена. По този начин организмът трябва да работи повече, за да загрее течността, а процесът допълнително изгаря калории. 

Енергията се повишава

Дехидратацията на организма оставя усещането за умора. Необходимото количество вода ще помогне на сърцето за по-ефикасно изпомпване на кръвта. Течността още помага на кръвта да транспортира кислорода и останалите жизненоважни хранителни вещества до всички клетки. 

Стресът и напрежението се „стопяват“

Приблизително 70 – 80% от тъканите в мозъка са вода. Когато организмът е обезводнен, тялото и умът са подложени на стрес. Ако се появи жажда, това означава, че организмът вече е дехидратиран. За да се намалят нивата на стрес, е препоръчително не просто винаги да има на разположение вода на работното място, но и да се посяга към нея редовно.

Водата подпомага мускулите в тялото

Консумацията на най-природната напитка помага за предотвратяване на мускулните спазми, а също така и смазва ставите. Когато организмът е добре хидратиран,физическите упражнения траят по-дълго без да се стига до преумора.

 

Още полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Вода не пием, в нея плуват жаби...