Пиенето ни кара да ядем повече

Хората са склонни да хапват повече след излизане па барове
24 апр 2014 12:08,
3
Пиенето ни кара да ядем повече
Снимка: Aрхив Reuters

Според проучване на британска организация за борба с наднорменото тегло хората, които пият повече алкохол, са склонни да злоупотребяват с вредни храни, съобщава BBC.

Изследването показва, че след пиене дори на вино хората се отпускат и биха похапнали повече след това. Така в рамките на 24 часа тялото се сдобива с 6300 излишни калории.

Можете да напълнеете с почти един килограм за една седмица само след една вечер пийване с приятели. Проучването показва, че тогава хората поемат 2829 излишни калории от храна и 1476 от пиене. 

Запитаните отговарят, че на следващия ден нямат желание за физическа активност, защото имат махмурлук. Те предпочитат да лежат в леглото и да гледат телевизия.

Д-р Джаки Лавин от организацията предупреждава, че повечете хора се отпускат да хапват повече от необходимото, когато са подпийнали. Тя допълва, че храната изглежда по-вусна и привлекателна, отколкото е всъщност, когато човек е на градус.

Тя настоява за по-голяма информираност относно вредата от алкохола и връзката с наднорменото тегло. Трябва да има и информация на етикетите относно калорийната стойност на напитките.

Проучването не е научно изследване, но потвърждава връзката между алкохола и затлъстяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Язе па знам, че требе да се пие "на гладно"!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако успея да изляза от бара може и да похапна.
1
1
 
1
 
! Отговори
ОБИЧАМ ВЕРИГИТЕ преди 9 години
хората, които пият повече алкохол, са склонни да злоупотребяват с вредни храни____Аз знаех само ,че злоупотребяват с грозни жени !