Болкоуспокояващите са вредни за сърцето

Те повишават кръвното налягане
Обновена: 25 апр 2014 11:26 | 25 апр 2014 11:26,
2
Болкоуспокояващите са вредни за сърцето
Снимка: Reuters

Нестероидните противовъзпалителни средства са сред най-често предписваните лекарства за болка.

Te представляват голяма група медикаменти, които притежават антиексудативен (намаляват възпалението), аналгетичен (обезболяващ) и антипиретичен (понижават телесната температура) ефекти.
 
Тези ефекти са свързане главно с блокирането на т.нар. определен ензим в човешкото тяло, наречен Сох. Обикновено това са аспирин, ибупрофен, напроксен и други.
 
Но нови проучвания показват, че те може да са много вредни за сърцето. Това е така, защото те имат свойството да повишават кръвното налягане и да предразполагат към прекомерно съсирване на кръвта и втвърдяване на артериите.
 
Това се дължи потискането на кардиозащитния липид простациклин.
 
Учените са открили връзка между популярните лекарства срещу болка и риска от сърдечни аритмии. Опасността от това заболяване, поради прием на аспирин и ибупрофен, се увеличава с повече от 40%.
  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Д-р преди 9 години
Аспиринът е всепризнато антиаглутинативно средство. Предпазва от сърдечен и мозъчен инфаркт. Всеки по-възрастен трябва да пие по 100 мг аспирин вечер. По възможност такъв, който минава през стомаха и се резорбира в червата. Съществува пълно единодушие по въпроса, според всички авторитетни източници, започвайки с много авторитетната АНА (American Heart Association). Плюс това, аспиринът е евтин и достъпен. Знам много случаи, когато препили с вода са предавали Богу дух.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо предписват аспирин против съсирване на крънта!