Ананасът "бори" всички възпалителни процеси в тялото

Той е богат на различни хранителни вещества
4 май 2014 20:35,
1
Ананасът "бори" всички възпалителни процеси в тялото
Снимка: Reuters

Ананасът е екзотичен плод, който е богат на различни хранителни вещества като витамин А и C, антиоксиданти. Съдържа още калций, фосфор, желязо, натрий, калий, глюкоза, захароза, както и ензима бромелаин. 

 
В пресен вид ананасът е основен източник на бромелаин, комбинация от храносмилателни ензими и протеини, които „борят“ възпалителните процеси в тялото. Бромелаин се свързва още с предотвратяване инфектирането след нанесена травма. 
 
Проучвания сочат, че ензимът ускорява процеса на зарастване на раните, редуцира възпалението на синусите, нарушенията в храносмилателната система, помага и при артрит и астма.
 
Една чаша нарязан ананас съдържа приблизително 78,9 мг витамин C, което е малко по-малко, в сравнение с количеството на витамина в цитрусовите плодове. В същата порция екзотичният плод съдържа 180 мг калий, който спомага за поддържането на редовен сърдечен ритъм, регулира и нивата на кръвното налягане. Съдържа още и магнезий.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ананасът, наред с папайата и някои други сладки тропически плодове, съдържа много протеолитични ензими, които са много ефективни при употреба върху открити възпаления. Говоря от личен опит.