Телефонът в джоба води до стерилитет

Това показват 10 проучвания на британски учени
13 юни 2014 15:17,
7
Телефонът в джоба води до стерилитет
Снимка: Reuters

Затвърждават се съмненията, че носенето на мобилния телефон в джоба оказва негативно влияние върху мъжката плодовитост. Радиочестотните електромагнитни лъчения от мобилните апарати да причиняват стерилитет на мъжете.

Това показват 10 проучвания на британски учени от университета в Екзитър, които са изследвали общо 1492 мъже.
 
Били са изследвани здрави непушачи доброволци, както и господа, които предпочитат да носят мобилния си телефон в предния джоб.
 
Оказва се, че излагането на радиочестотна електромагнитна радиация понижава концентрацията на сперматозоиди, тяхната способност да се придвижат до яйцеклетката, намалява размера, формата и жизнеността им с 8%.
 
Подобни са и резултатите при тестове с лабораторни мишки. Гризачите са изложени на 6-часа радиация всеки ден в продължение на 4 месеца. Учените установяват, че се отбелязва спад от 25% в броя жизнени сперматозоиди на животните.
 
"Резултатите показват, че излагането на електромагнитна радиация при носене на мобилни телефони в джобовете на панталоните влияе негативно върху качеството на семенната течност", казва д-р Фиона Матюс от изследователския екип.
 
Той допълва още, че за да се стигне до генерални заключения е нужно да се проведат още проучвания.
 
Авторите на изследването припомнят, че голяма част от възрастното население по света притежава телефони, а 14 на сто от двойките в развитите страни имат проблеми в опитите при създаване на свое отроче. Според тях една от причините са именно мобилните телефони.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: джобстерилитеттелефон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смешно ви е ,а?После се оказа магнетрон под масата. Айде стига де.Телефона също излъчва на 2-4ГХц, но слабо. Стерилността идва от това, че вместо да правите секс си приказвате... :((((Аз не нося телефона в джоба си. Дами - заповядайте! :))))
5
2
 
5
 
! Отговори
смешно ви е ,а? преди 9 години
Преди години в един от епизодите на разбивачи на митове , сложиха едно яйце между два GSM-а и се "свари" , предполагам ,че не само аз се сещам за тоя епизод
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай-мама мия. То ени учЕни то ено чудо и даже чудесия.И това редовно се бълва по всички медии. Отдавна медиите са загубили напълно връзката с истинския научен свят и истинските научни постижения. Бълват само помия.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С моето ноу-хау мога да помогна за избягването на проблема. Взема се един черпак, поставят с в него тестисите, а за дръжката се върже органа! Понеже черпака не пропуска радиовълните- така наречен фарадеев кафез, по името на истински английски учен, та сперматозоидите ще се движат свободно, като на разходка по Витошка. А с черпака в гащите, ще се подобри и визията на пакета!
2
0
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Постоянно вадите някакви конспирации !Всъщност нашите клиники усвояват милиарди за да осигурят разплод за желаещите да си платят ......а ние залагаме редуциране на популацията във всичко което си купувате от нас!
1
4
 
0
 
! Отговори
Джулиана Мис Джуки преди 9 години
Имам лекарство, по-евтино и създава умунитетсрещу айфони. За разни телефони с андройдиот дето ги ползват селяните в студенски няма лечение, понеже те преди телефона са били ялови и за това са си го купили. Ако има желаещи: Гаранция 1 месец или връщам парите!