Тичането по стълби може да ни стопи за кратко

Тонизира мускулите и помага на сърцето
10 юли 2014 16:13,
2
Тичането по стълби може да ни стопи за кратко
Източник: Reuters

Винаги трябва да се избират стълбите пред асансьора, независимо дали офисът или жилището е на втория етаж. По този начин се осигурява допълнителна тренировка.

Тичането по стълби, от друга страна, може да помогне за загубата на килограми, както и да тонизира мускулите, като в същото време работи и за сърдечносъдовото здраве. 

Кардио упражненията повишават сърдечния ритъм и загряват мускулите, като изграждат по-голяма издръжливост и сила за белите дробове и сърцето. Специалистите препоръчват поне 30 минути кардио упражнения дневно, които могат и да бъдат разделени на 10-минутни интервали. 

Тичането по стълби повишава сърдечния ритъм повече, в сравнение с ходенето, което означава, че за по-малък интервал от време може да се извлекат повече ползи от тренировката. 

Когато се тича по стълби, се изграждат и мускулите на прасците. Изкачването по две стъпала едновременно може да повиши интензивността за тренировката за краката. По този начин в значителна степен се наточват и коремните мускули, тъй като като краката трябва да се повдигат по-високо.

Слизането надолу по стълбите може да упражни тазобедрените флексори и квадрицепса. То оказва по-голямо въздействие, в сравнение с изкачването, така че може да си поемате дъх, а в същото време да продължите тренировката.

Упражнението може да укрепи и ръцете като се носят гири при изкачването.

Тичането по стълби помага да се изгорят значителен брой калории за кратък период от време. Така например един 83-килограмов мъж може да изгори 356 калории за половин час. В комбинация със здравословен нискокалоричен режим на хранене, тичането по стълби може да помогне да загубите излишните килограми.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Pus.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко тичаш и с пазарските чанти вместо гирички, тренировката ще е още по-ефикасна :-)
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още от днес почвам да тичам по стълбите. И тъй и тъй нямам асансьор и се качвам 5 етажа всеки ден, ама не съм се сетила да тичам за да горя повече калории. Благодаря за идеята!