Кои храни подсилват имунната система?

Някои естествени имуностмулатори
11 юли 2014 17:30,
1
Кои храни подсилват имунната система?
Източник: Reuters

Черен бъз и печурки

Плодовете на черния бъз са стар народен лек. Оказва се, че екстракт от плода може да блокира грипните вируси. Изследователите обясняват обаче, че са необходими допълнителни проучвания, които категорично да потвърдят тези открития. Самите плодове са богати на антиоксиданти, което означава, че черният бъз има свойството да се „бори“ с възпаленията.

Печурките съдържат селен и антиоксиданти. Ниските нива на селена се свързват с повишен риск от развитие на по-тежък грип и простуда. Витамините от B групата ниацин и рибофлавин, които се намират в тези гъби, допринасят за здравето на имунната система. Лабораторни проучвания сочат, че печурките имат антивирусни, антибактериални и противоракови свойства.

Стриди и диня

Според някои стридите са афродизиак, а според други – имуностимулатори. Вероятно действат и като едното, и като другото, заради цинка, който съдържат. Ниските нива на минерала се свързват със стерилитета при мъжете. От друга страна, цинкът има бактерицидно свойство, въпреки че изследователите не могат да обяснят причината за това. 

Хидратираща и освежаваща, зрялата диня също е богата на мощния антиоксидант глутатион. Той е известен със свойството си да укрепва имунната система. Намира се в червената месеста част в близост до кората.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Комбинацията между пчелен мед и пълнозърнест сусамов тахан е също невероятен имуностимулант. Това се дължи на високото количество на витамини от група B, калции и други минерали и аминокиселини. Сега дори не е нужно да си го правите само, а може да си го купите направо от сайта nikoni.eu , а продукта се казва NIKONI "МЕД С ТАХАН"
1
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Тъй като водя доста динамичен начин на живот, а и нямам навика да подбирам храните, които поглъщам, реших да пия витамини, чрез които да набавям необходимите за организма вещества. Спрях се на Мултивитамини алайв - най-комплексните които открих, съдържат суперхрани и са абсолютно натурални.