Сексуално зависимите са като наркопристрастените

Всеки 25-ти човек страда от натрапливо сексуално поведение
19 юли 2014 19:53, Румяна Тасева
7
Сексуално зависимите са като наркопристрастените
Снимка: Reuters

Въпреки че не може да се каже, че порнографията е наркотик, тя има ефекта на такъв, оказва се. Порно изображенията активират същата мозъчна зона при хората с натрапливо сексуално поведение или сексуално зависимите, като приема на опиати при наркозависимите, твърдят психиатри от Кейбриджкия университет в сп. PLOS ONE. 

По аналогия на наркотичната или алкохолната зависимост, при сексуалната са налични затруднения с контрола на собственото поведение, свързано с удовлетворяване на сексуалното желание. Заради това тези "болни" имат безразборни полови контакти и ескалацията на желание за секс при преглед на порнографски материали изглежда логично.
 
Според изчисления всеки 25-ти човек страда от натрапливо сексуално поведение, въпреки че някои специалисти категорично отричат съществуването му. Липсва и признато описание от академичната общност.
 
Въпреки това "диагнозата" е поставяна на хора, като Дейвид Духовни, познат от сериала "Досиетата Х".
 
В изследването си психиатрите наблюдават 19 сексуално зависими мъже и 19 доброволци без такива отклонения в поведението.
 
Сексуално зависимите от най-млада възраст започват да изпитват затруднения да контролират собственото си поведение при мисъл за полово сношение, коментира един от водещите автори д-р Валери Вун, което и афектира личния им живот, създавайки негативен образ сред околните.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като обявиха секциото за по-добър начин за разрешаване на бременността от естественото раждане и сума ти пари се хвърлят за ин витро оплождане, вместо да се дадат за здравите деца, доносени и родени нормално, сега остава да обявят и сексуалното привличане за болестно. И без това отдавна ни се внушава, че от гейовете по-умни и по-свестни няма. А, да, да не пропусна да напомня и за онези, дето ядат човешко...:) От тях пък по-интелигентни нямало...:)
5
3
 
4
 
! Отговори
Кирил ПОПА преди 9 години
До 31."Как следва да бъде наречен такъв мъж?"Наричаме ги *** .2."вярна съпруга и предана майка" такава не съм срещал и не съм чувал да съществува . Може би в някоя приказка .Жените с деца са два вида: едните го правят хитро и никой не разбира, а на другите не им пука и всички знаят . Може някой да сметне хитрата за вярна съпруга, докато не разболее мъжа си със СПИН или хепатит . Тогава обвинява мъжа, че я е заразил, така се измъква .
4
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Комунистите не праят така, както каза кирето добрев те ползват другарките за "други" работи.
3
3
 
13
 
! Отговори
Кириле попе, преди 9 години
Ами ако някоя вярна съпруга и предана майка не се интересува от нищо друго на света, освен от семейството си и е готова на всякакви саможертви, само и само да угоди максимално на любимия си мъж, а този мъж не може да заспи, ако всяка седмица не успее да вкара в леглото си поне 1-2чужди жени? Той дали целува вечер преданата си съпруга със същата уста, която е шарила по всички телесни атрибути и на най-разтурените жени в града? Как следва да бъде наречен такъв мъж?
2
3
 
27
 
! Отговори
Кирил ПОПА преди 9 години
Лошо е когато имаш добър съпруг и прекрасно дете .И докато мъжа се поти на работа, за да плаща сметките на семейството .Майката не може да извади самолета от устата си , на почти всеки мъж от града .И вечерта усмихната целува детето и мъжа си и обяснява, че е уморена от работа и я боли глава . И не и се прави секс, а добрия мъж притеснен и прави топла супа и я целува по челото. И така всеки ден . И така някой добър приятел, ще отвори очите на мъжа, КЪСНО . *** си остава *** .
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лошо ли трябва да е ?