По лицето се познава здравето на сърцето

Издайници са бръчки и зачервявания на лицето
24 юли 2014 17:20,
0
По лицето се познава здравето на сърцето
Източник: Reuters

Разчитането на човешкото лице е следващата стъпка в ранната диагностика на сърдечни проблеми, смятат учени.

Екип от САЩ разработва визуални маркери, които индикират такива заболявания. Те вярват, че хората с болно сърце имат изражения, различни от стандартното.

Кожата на лицето издава не само начина на живот, а и това как се грижим за нея. Фините бръчици са показател за здравословното състояние и това колко дълго ще живеем, твърдят изследователите.

В хода на изследванията било установено, че жените, които са с по-малки фини линии по лицето, имат по-ниско кръвно налягане, по-нисък риск от сърдечни заболявания и инсулт и по-голям шанс да живеят по-дълго.

Периодичното зачервяване на лицето също свидетелства за заболявания на сърдечносъдовата система. Друг такъв сигнал е подпухналото и подуто лице, особено сутрин.

И зачервените бузи, в комбинация със синкави устни може да алармират за порок на сърцето. Нарушаване на чувствителността или изтръпване на кожата на лицето, предимно в областта на брадичката и долната устна пък може да е сигнал за скорошен инфаркт на миокарда.

Повтарящото се сиво-синкаво оцветяване на устните сигнализира за сърдечна недостатъчност, а оцветяване на носа в синьо-червено и изпъкнали кръвоносните съдове са знак за високо кръвно налягане или сърдечна патология.

Силно изпъкнала темпорална артерия, в комбинация с често зачервяване на лицето свидетелстват за високо кръвно налягане и риск от хипертонична криза.

Според експертите едно такова тълкуване на лицето, което занапред да открива и други болести, ще позволи ранната диагностика и навременното лечение на хиляди хора.

А това означава и хиляди спасени животи, посочват от изследователите.

Още полезна информация за здравето можете да намерите в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: сърцелицебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари