Пробиотиците помагат за контрола на високото кръвно

Хапвайте кофичка истинско кисело мляко на ден за добрите му стойности
24 юли 2014 18:00, Румяна Тасева
3
Пробиотиците помагат за контрола на високото кръвно
Източник: Reuters

Досега знаехме, че пробиотиците са ни нужни за поддържане на добро храносмилане, перисталтика на червата и срещу чревни инфекции. Нови изследвания, поместени в сп. Hypertension показват обаче, че консумацията на тези полезни бактерии може да ни помогне за контрола на високото кръвно налягане.

Пробиотици се намират в любимото ни истинско българско мляко, но и в продукти, получени на база ферментация. Добър източник на пробиотици са туршиите, киселото зеле. Те се съдържат и в някои видове сирена. Предлагат се и като хранителна добавка.

Според д-р Джен Сън от университета Грифит в Австралия, ръководител на изследването,  полезното действие на пробиотиците срещу кръвното се крие в действието им да понижават нивото на опасния холестерол, кръвна захар и инсулинова резистентност. Това помага на ендокринната система да регулира функциите си, с което и да се постигне равновесие на кръвното налягане.

Неотдавна друг изследователски екип откри, че пробиотиците носят положителен ефект при псориазис и хронична умора.

Изводът, който можем да направим от толкова много изследвания, е че със сигурност кофичка истинско българско кисело мляко всеки ден помага на здравето ни по много начини...

Повече за ползата на пробиотиците за здравето можете да намерите в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само дето истинското кисело мляко никога не го е имало в кофички!
2
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Мито преди 9 години
Не им се връзвайте! Завоалирана реклама. Цял живот и в момента ям само истинско кисело мляко, наблюдавам бактериите под микроскоп и когато спрат да се движат, давам го на бабата да прави палачинки с него. От 10 години имам хипертония, през 6 часа пия по таблетка хлофазолин. 10 минути да закъснея с приема му - кръвното отива на 200.
1
0
 
4
 
! Отговори
Коко преди 9 години
То всичко това е много хубаво, само не казват откъде да си вземем кофичка истинско кисело мляко.