Средства за справяне с безсънието

Вдишвайте успокояващ аромат
27 юли 2014 21:29, Мария Дуковска
9
Средства за справяне с безсънието
Снимка: photl.com

Добрият сън през нощта е от съществено значение за здравето на организма и психиката. Важно е сънят да е непрекъснат, но е от значение и да заспивате спокойни и релаксирани.

Ако и най-малките шумове ви карат да се будите през нощта, какво можете да направите, за да подобрите съня си?

Добавете „бели шумове“

Приятните така наречени „бели шумове“ са идеален начин да направите съня си по-спокоен и дълбок. Те помагат да блокирате останалите шумове, които ви карат да се будите. Всякакви шумове от улицата, пътно-ремонтни дейности, клаксони, дори хъркането на мъжа ви ще останат незабележими, ако добавите например шум от водопад, щурци или океански вълни. Можете да си ги пускате и преди сън, за по-пълно успокояване на нервната система преди лягане.

Пуснете си лека музика

Ако музиката не ви пречи като фон за спане, можете да си пуснете изключително тихо радиото или уредбата. Съвременната техника има таймер за изключване – възползвайте се от него. Пуснете музиката за определен период, колкото да заспите, а след това уредбата ще се изключи, за да не ви сепне посред нощ по време на леките фази на съня.

Използвайте тапи за уши

Тапите за уши са стар, но изпитан метод за справяне с безсънието. Най-подходящи са гумените, дунапреновите или силиконовите тапи, защото те приемат формата на ухото, без да причиняват болка. Евтини са, а и лесни за употреба.

Ако светлината ви държи будни

Много хора биват смущавани от светлини по време на съня си. Не само домашното осветление, но и уличното е в състояние да помрачи съня им, както и всякакви светещи диоди у дома, например на телевизора или някой друг уред.

Ограничете светлината през нощта. Изключете всичко, което ви дразни и по някакъв начин попада в зоната на очите. Друг ефикасен метод е да се опитате да свикнете да спите на съвсем лека светлина. Това е упражнение, което ще ви помогне с времето да спрете да обръщате внимание на светлинните дразнители.
Запомнете – светлината трябва да е изключително слаба и незабележима.

Останалите средства може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: здравеароматбезсъние
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
тхржрт преди 9 години
ползвам тапи за уши но восъчни.за фон вклучвам уредбата и махам антената и така се 4ува само едно 6умене като от вентилатор.силата на 6ума е според ва6а преценка ,но в комбинацичя с тапите има ефект.
3
0
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 3Точно ракията пречи. Личен опит. Ако е малко може да помогне. Но повече - вреди.Взимам магнезий и се оправям!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забравили сте най-сигурното - един пълноценен секс - гаранция за добър сън!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-доброто средство - секс до припадък, придружен с една студена бира.